Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Rýchlo druhé dieťa!?

  • Buba

Ani náhodou, lebo sa mi nechce. Teraz momentálne. Ale túto vetu som za posledných pár dní počula viackrát.

Vyzerá to tak, že miestna štátna škôlka mi Miša od septembra nevezme. Teda zatiaľ je to na 98% isté, čakám na oficiálny papier a silno budem dúfať v malý zázrak, že sa niečo udeje a tie 2% nakoniec vyhrajú. Nuž, kapacitné dôvody sú v preplnenej obci taká ošemetná kapitola sama o sebe.

Po tej informácii o Mišovom “predbežnom neprijatí” som si sadla, vyplakala som sa a začala dumať, čo ďalej.

A pár ľudí mi povedalo: “Rýchlo otehotnej!” Moji zlatí, ja som aj Miša chcela rýchlo a to “rýchlo” mi trvalo dva roky. A ďalšia vec - keby som aj rýchlo otehotnela, budem rok doma s Mišom, ktorý chce nonstop behať, lietať, bicyklovať sa, na zadku neobsedí dve minúty a ja ho budem s tehotenským bruchom naháňať? A keď by som konečne aj porodila, jeho ďalší rok zoberú do škôlky a ja budem ďalšie tri roky doma s malým bábom... Celá táto teória “rýchlootehotnenia” sa mi nejak nepáči a neviem sa s tým stotožniť.

Takže jediná možnosť je pre nás súkromná škôlka. Pot ma oblial, že či ešte nejaká súkromná škôlka tu v okolí bude mať voľné miesto, lebo tam obvykle bývajú tiež pekné čakačky.

Zdroj: Buba

Kamoška mi hovorí, aby som mu našla škôlku v blízkosti mojej práce. Ale ja som si ešte nenašla prácu a neviem, kde budem pracovať. A teda neviem, kde mu mám hľadať škôlku.

Ako sa to bežne robí? Najprv si nájdem robotu a potom mu nájdem škôlku? A čo keď mi tá práca nesadne a budem si hľadať niečo iné? Budem presúvať aj Miša? A chcem ho vlastne každé ráno vláčiť z Bernolákova niekam do Bratislavy autom (hodinu a pol) alebo preplneným vlakom? A budem ho budiť o 5:00 ráno, aby sme to postíhali všetko?

Asi sa mi páči myšlienka mať ho čo najbližšie k domu. Ráno sa môže pokojne vyspať a v škôlke bude o 5 minút. A keby sa nebodaj stalo, že ostanem zaseknutá v zápche v aute alebo vo vlaku na ceste z roboty domov, poprosím susedu (ktorú má Mišo rád), nech mi poňho zbehne a bude sa hrať vo dvore vedľa, u susedov.

Akože rada by som napísala nejaký veselý blog o tom, čo Mišo vyviedol alebo nevyviedol, ale posledné dni stále premýšľam nad týmto.

Budúci týždeň sa ideme do jednej súkromnej škôlky pozrieť aj s Mišom. Je naozaj 10 minút peši a 2 minúty autom od nášho domu.
Tak nám iba držím palce, aby sa mu tá škôlka na prvý dojem zapáčila.
A mne tiež. Bude musieť!

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame