Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Best of Nedeľná talkshow '20 vol. 01

  • JK

Knižní autori Iryna Zelyk a Petr Ludwig hosťami u Šarkana

Iryna Zelyk je aktuálne najúspešnejšou detskou spisovateľkou na Slovensku. Pochádza z Ukrajiny, no na Slovensku žije už niekoľko rokov. Spočiatku pracovala na brigádnických pozíciách, teraz pracuje v korporáte a píše detské knihy. K ich písaniu sa dostala vďaka svojmu synovi, ktorému sa snažila pomôcť prekonať súrodeneckú žiarlivosť. Matku metaforicky znázornila ako slnko na oblohe, ktoré zohrieva všetky jašteričky rovnako, ako aj mama rovnako ľúbi všetky svoje deti.

Aj napriek dobrým recenziám a podpore zo strany známych, jej prvú knihu nechcel nikto vydať. Nakoniec sa to podarilo prostredítvom crowdfundingu, kde sa jej na to vyzbierali prispievatelia. Vďaka pomoci druhých ľudí sa táto kniha stala najúspešnejšou detskou knihou na Slovensku.

Petr Ludwig sa venuje téme prokrastinácie. Ten je autorom knižného bestselleru "Konec prokrastinace", ktorý bol preložený do 17 jazykov. Okrem toho pôsobí aj ako lektor kritického myslenia. Podľa Petrových slov sa vie naučiť kriticky myslieť naozaj každý bez ohľadu na IQ.

Prokrastinácia alebo aj sklon k chorobnému odkladaniu úloh je fenoménom súčasnosti. Podľa štatistík strávia mladí ľudia odkladaním dôležitých úloh 40 hodín týždenne, zatiaľ čo workoholici pracujú bez prestávky. Aj napriek tomuto rozdielu je workoholizmus určitým druhom prokrastinácie. Len s tým rozdielom, že workoholici odkladajú odpočinok.

Odporúčame