Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

#NXT | Jakub Nagy popri škole konštruuje pikobalóny a podieľal sa na programovaní krízového portálu pre Ministerstvo školstva

  • Kava

Sajfa predstavuje mladú generáciu, ktorá robí skvelé veci. Vypočuj si záznam rozhovoru s 15-ročným Jakubom.

Hovorí, že je: študent, inžinier, hardvérový dizajnér, web developer, programátor a konštruktér. Viac ako 6 rokov sa venuje výrobe elektroniky.

Jakub má 15 rokov a zostrojil pikobalón – sondu na zbieranie dát, ktorá doletela až do Iránu. Na svete nie je veľa odborníkov na pikobalóny. Na Slovensku je jedným z nich aj Jakub. Za ten svoj získal na Festivale vedy a techniky ocenenie od Asociácie pre mládež, vedu a techniku.

V Slovenskej organizácii pre vesmírne aktivity konštruuje hardvér do autopilota alebo dataloger pre uchovávanie informácií o preťažení a tlaku.

Počas karantény spolupracoval na projekte Stredoškoláci učiteľom, v rámci ktorého programovali pre Ministerstvo školstva krízový informačný portál učímenadialku.sk

A vymyslel test, v ktorom sa nedá podvádzať :)

#NXT je miniprojekt, ktorý realizujeme počas júla v Rannej šou so Sajfom. Každé ráno Sajfa predstavuje mladých ľudí, ktorým sa v skorom veku podarili naozaj obdivuhodné veci. Rozhovor môžete v premiére počuť vždy v Rannej šou po 9:00 alebo si ho vypočuť na funradio.sk a v našich podcastoch.

Odporúčame