Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Hrozivá štúdia ukazuje, ako bude človek vyzerať po rokoch tzv. homeofficu!

  • DC

Koronakríza mnohým firmám ukázala, že sa dá pracovať aj z domu. Homeoffice bola totiž jedinou možnou cestou, ako udržať prevádzky a firmy v chode. Rovnako si vedenie akoby otestovalo lojálnosť svojich zamestnancov, ktorým dala možnosť pracovať z pohodlia domu. Preto mnohé firmy aj po uvoľnení túto možnosť zamestnancom ponechali a vidia to, ako budúcnosť ich fungovania. Je to ale dobré?

Taká bežná denná pracovná rutina človeka sa veľmi zmenila. Pred koronou musel každý pracujúci ráno vstať, absolvovať rannú hygienu, išiel si možno zacvičiť, vybral si zo skrine adekvátne oblečenie, absolvoval cestu do práce, stretol sa s kolegami, porozprával sa, išiel na obed a neskôr domov. Z tohto procesu homeoffice mnohé veci vytesnal. Mnohí si totiž povedali slová "veď ma nikto predsa nevidí". Takýto človek ráno vstane opomenie mnoho vecí a posadí sa pohodlne za počítač.

Krásna predstava, ale až do momentu, kedy sa pozriete na výsledky štúdie odborníkov na fitness a klinických psychológov, ktorí vytvorili Susan. Susan je žena, ktorá je na homeoffice už celé roky. Takto bude vyzerať napr. v roku 2045. Susan má skrútené plecia, je obézna, má krvavé oči a dvojitú bradu.

us.directlyapply.com
us.directlyapply.com

Na začiatku sa ľudia na homeofficoch tešili z mnohých východ, ale ako vidíme, z dlhodobého hľadiska práca z domu prináša viac negatív. Nedostatok vitamínu D a B-12 spôsobí vypadávanie vlasoch, či stratu vitality pokožky. Nedostatok aktívne pohybu bude mať za následok obezitu, bolesti kĺbov, aj tzv. technický krk. Ten spôsobí nemeniaca sa poloha človeka, ktorý sa len díva priamo na svoj počítač.

Odporúčame