Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: TOP 3 slovenské jazerá, ktoré lákajú turistov svojou tyrkysovou farbou

  • JK

Tri krásne miesta, ktoré pripomínajú chorvátske Plitvické jazerá

Nádherná priezračná tyrkysová voda, teplo, slnko, ale more to nie je...týmto všetkým sú charakteristické aj bývalé lomy, ktoré zatopila voda. Lákajú nielen miestnych, ale aj turistov. Nachádzajú sa po celom Slovensku. Predstavujeme vám tie najkrajšie z nich.

Šútovské jazero

Bývalý lom sa nachádza v Kraľovanoch neďaleko Martina. Ponúka dve pekné štrkové pláže, možnosti občerstvenia a aj parkovisko. Voda v ňom je aj počas letných dní chladnejšia, ale stojí to za ten pohľad na okolitú scenériu.

Beňatina

Beňatina sa nachádza na východe Slovenska v okrese Sobrance neďaleko ukrajinských hraníc. V stenách bývalého lomu na ťažbu vápenca sa nachádza aj mnoho skamenelín drobných morských živočíchov. Na skalách môžete vidieť aj takzvanú „Beňatinskú veľrybu“. Nejde však o žiadny odtlačok skameneliny veľryby, ale len tmavo sfarbený vápenec. Voda v jazere je studená a kúpanie v nej len na vlastnú zodpovednosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#Trip#Michalovce#Benatina#👌😍

Príspevok, ktorý zdieľa Eroo_s (@ero__os),

Asfaltové jazero v Nezbudskej Lúčke

Lom v Nezbudskej Lúčke je európskym unikátom. Je to jediné miesto v Európe, kde sa ťažil prírodný asfalt. Po ťažbe tam vzniklo tyrkysovo modré jazero, ktoré je obľúbenou destináciou miestnych rybárov. Kúpanie je tu však zakázané. No na prechádzku určite ideálne. Spojiť ju môžete s výletom na Starhrad, ktorý sa nachádza len pár kilometrov ďalej.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Asfaltové jazero v Nezbudskej Lúčke by sa malo nachádzať niekde tu 

Odporúčame