Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Hlavným mestom Libanonu otriasol masívny výbuch. Toto sú desivé zábery z miesta explózie

  • DC

Najmenej 30 mŕtvych a vyše 3000 zranených si vyžiadali dva mohutné výbuchy, ktoré otriasli v utorok libanonskou metropolou Bejrút

K dvom mohutným výbuchom došlo v prístave. Tlaková vlna poškodila množstvo budov po celom meste. Výbuchy mohli byť spôsobené výbušnými materiálmi zhabanými pred viacerými rokmi a uskladnenými v mestskom prístave, uviedol riaditeľ libanonskej tajnej služby Abbás Ibráhím. Podľa libanonského ministra vnútra Muhammada Fahmího explóziu zrejme spôsobili "obrovské množstvá dusičnanu amónneho", ktoré boli skladované v prístave.

Výbuch, ktorý v utorok nastal v prístave libanonského hlavného mesta Bejrút, bolo cítiť až na Cypre, vzdialenom 234 kilometrov. Informoval o tom denník The Guardian. "Každý na Cypre to cítil. Dvere v mojom dome sa triasli. Mysleli sme si, že sa to stalo u nás," uviedol obyvateľ cyperského mesta Larnaka, ktoré leží na južnom pobreží ostrova.

Výbuch si podľa predbežných informácií vyžiadal najmenej 100 mŕtvych a vyše 4000 zranených. Podľa televízie al-Arabíja utrpeli zranenia aj manželka a dcéra libanonského premiéra Hasana Dijába, taktiež niekoľko jeho poradcov. 

Internetom sa okamžite začali šíriť hrozivé zábery z miesta explózie:

“Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.”

Odporúčame