Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Šialené rekordy sme dali!

  • Buba

Na našich skoro dvojtýždňových prázdninách u babky a deda na Dubovom (pri Martine) sme toho zažili toľko, že mám pocit, akoby sme tam boli minimálne mesiac.

Za ten čas sme lámali naše rodinné rekordy. Každý jeden z nás:

  1. Mišov rekord: bol dve doobedia v škôlke, z toho jeden deň sám, bezo mňa a veľmi sa mu tam páčilo
  2. Babkin rekord: zbalila plážovú tašku, zbalila Miša a vybrala sa s ním na kúpalisko. Sami dvaja to zvládli ukážkovo.
  3. Dedov rekord: požičal mi svoje auto. (Lebo ja som svoje auto na prázdninách nemala.) Dedo nikomu na svete nepožičiava svoje auto, lebo si myslí, že mu ho všetci rozbijeme. Som prvý človek, ktorý okresom jazdil na jeho aute. Dedo prekonal sám seba. Ja som celá a auto je v neporušenom stave.
  4. Môj rekord: - za týždeň som poslala asi 30 životopisov kade-tade, - odchytili sme jedného pána kombajnistu na poli a ten nás pol hodinu vozil v kombajne, - dovolila som babke, aby šla sama s Mišom na kupko, - dovolila som si od deda vypýtať auto.
  5. Bohuško: ten síce s nami na Dubovom nebol, ale v sobotu ráno prišiel z Bernolákova po nás, odbehli sme pozrieť starkú do Levoče a v nedeľu okolo obeda nás zaviezol naspäť na Dubové a on štrikoval do Bernolákova (práca ho na viac nepustila). Takže sedel v aute 10 hodín kvôli 24-hodinovej návšteve. Ale oplatilo sa a bolo nám výborne!
  6. Moja sestra: - dokázala do svojho auta (nemá karavan ani príves), napratať svoje kufre, lebo tiež bola s nami u babky (akurát potom odbehla s kamošmi na pár dní niekam do hôr), moje kufre, Mišov kufor, Mišov bicykel, a všetko, čo dvaja dospelí a jedno dieťa na dva týždne potrebujú. A teda dieťa zaberie vždy najviac miesta v aute!!!
Zdroj: Buba

Toto boli tak krásne zážitkové prázdniny, že to neboli prázdniny iba pre Miša, ale aj pre mňa. Opäť som sa cítila ako kedysi, keď som ja chodila na prázdniny k svojej babine. Vďaka Mišovi sa mi vracajú do života všetky tie krásne zážitky, ktoré som kedysi zažívala aj ja.  A som najviac vďačná, že aj Mišo má možnosť mať také prázdniny. Na chvíľu môže opustiť svoj dom, svoj režim a chvíľu fungovať inde, inak, nie podľa mojich pravidiel. Mať babku, deda, naozajstnú dedinu, kamarátov, zvieratá, traktory a kombajny... úplne obyčajné a pritom neobyčajne krásne veci!

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame