Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

#NXT | Partia študentov zogranizovala v Košiciach prvý medzinárodný hackathon, tento rok chystajú jeho prvú hybridnú verziu v strednej Európe

  • Kava

Vypočuj si záznam rozhovoru s týmito šikovnými ľuďmi, ktorých predstavuje Sajfa

Minulý rok sa partia študentov – vo veku cca 20 rokov a študujúca v zahraničí - rozhodla v rodných Košiciach zorganizovať prvý medzinárodný hackathon. Počas prvého ročníka sa im podarilo do Košíc pritiahnuť 166 účastníkov z viac ako 20 krajín sveta.

Hack Košice pritom získal ako prvý slovenský hackathon prestížnu medzinárodnú akreditáciu Major League Hacking, ktorá zastrešuje cez 200 hackathonov v 16 krajinách sveta. Zaradili sa tým do najvyššej kvalitatívnej triedy študentských hackathonov na svete.

Tím sa rozrástol na 25 organizátorov a ich misiou je vytvoriť kvalitnú hackerskú komunitu v Strednej Európe. Celá ich motivácia spočíva v tom, priniesť domov obrovskú medzinárodnú skúsenosť, vytvoriť niečo iné a nové. Tento rok chystajú hackathon na 5-6 september.

V rozhovore sa so Sajfom stretli: Andrea Komová, Juraj Mičko, Pavol Drotár, Ádám Urbán
***
#NXT je miniprojekt, ktorý sme realizovali počas júla v Rannej šou so Sajfom. Predstavujeme vám mladých ľudí, ktorým sa v skorom veku podarili naozaj obdivuhodné, skvelé veci.

Odporúčame