Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Prvý britský koncert so sociálnymi odstupmi je možno ukážkou novej reality. Je toto budúcnosť festivalov a koncertov?

  • DC

Mohlo by sa zdať, že koronavírus vo svete vyhráva, všetci však veria tomu, že o pár mesiacov bude táto nákaza minulosťou. No svet musel vírusu ustúpiť a musel sa mu prispôsobiť. Dôkazom toho je aj Panna Virgin Money Unity Arena, ktorá bola postavená v parku Gosforth v Newcastli.

Gosforth Park je priestranná zelená časť mesta, na ktorej sa často organizujú rôzne podujatia, ako koncerty, či festivaly. Organizovať ale festival v tieni opatrení spojených s koronavírusom nie je také jednoduché. Organizátori chceli ale dodržať všetko a ochrániť tak svojich návštevníkov. Samozrejme, že v istom smere ich museli obmedziť, no v konečnom dôsledku to vypálilo veľmi dobre.

Na ploche 45 000 metrov štvorcových vybudovali tzv. spoločenskú koncertnú scénu. Tá pozostávala z 500 kusov tzv. toboliek, jednoducho povedané, na tomto priestore bolo akoby 500 miniatúrnych stageov. Každý priestor mal kapacitu 5 osôb.

Na koncert mohli ľudia prísť vlastným autom, taxíkom, alebo bicyklom. Každému návštevníkovi bol pri zakúpení lístka pridelený čas príchodu a konkrétna tobolka. Pre návštevníkov bol rovnako vytvorený aj systém objednávania nápojov a jedla. Pomocou aplikácie si občerstvenie objednali a aplikácia ich následne upozornila, kam si majú po neho prísť, alebo im ho obsluha priniesla priamo na miesto.

Odporúčame