Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

1600 € za nič nerobenie? Nemecká univerzita ponúka štipendium tým, ktorí ukážu, ako čo najlepšie nerobiť vôbec nič

  • DC

Štipendium za nič nerobenie? To znie absurdne. Ale podľa vedenia Univerzity výtvarných umení v Hamburgu to dáva zmysel!

„Dobrý večer, dámy a páni, a dobré ráno, drahí umelci!“ Tento známy pozdrav zobrazuje predstavu o životnom štýle umelca. Ale Univerzita výtvarných umení v Hamburgu túto myšlienku posunula na ďalšiu úroveň. Ponúka tri štipendiá pre majstrov „nič nerobenia“. Prihlásiť sa môže ktokoľvek, či už ide o umelca alebo nie. Iniciátor projektu Friedrich von Borries prisľúbil trom uchádzačom, ktorých bude porota považovať za najpresvedčivejších, 1 600 €.

Tento umelecký projekt, ako ho samotná univerzita nazýva, však v skutočnosti nie je o doslovnom nič nerobení. Od uchádzačov sa žiada, aby vysvetlili, čo presne prestanú robiť a na ako dlho. „Mohol by to byť rozhlasový moderátor, ktorý sa rozhodne mlčať päť minút uprostred vysielania, alebo niekto, kto v priebehu mesiaca nevyprodukuje žiadny plastový odpad, povedal Friedrich von Borries.

Ak by si teda mal dojem, že ty si ten pravý uchádzač, do 15. septembra môžeš poslať svoju prihlášku. Od 6. novembra sa budú dané návrhy prezentovať na výstave nazvanej „Škola bezvýznamnosti - cvičenia pre iný život“ v múzeu umenia a remesiel v Hamburgu.

Odporúčame