Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slovenská skupina Rado One spieva o depresiách, inšpirovala ju Billie Eilish

  • DC

Slovenská skupina Rado One vydáva svoj debutový videoklip Get out of my head. V novej skladbe skupina spája alternatívny pop s elektronikou. Skupinu tvoria len dvaja hudobníci a nový singel nahrávali sami u seba doma, v podomácky vyrobenom štúdiu. Inšpirovala ich k tomu vraj Billie Eilish.

“Ľudia nás často k Billie prirovnávajú a pri nahrávaní sme sa tak dokonca aj cítili. Všetkým ale odporúčam vypočuť si aj naše ostatné skladby, ktoré zverejníme v priebehu pár týždňov na debutovom albume” hovorí spevák Radovan Oravkin, ktorý skladbu produkoval, ale aj mixoval u seba doma spoločne s bubeníkom Matejom Smutným.

“Počas natáčania klipu sa nám v jeden deň pokazili hneď dve autá. Brali sme to ako znamenie, že sa na to máme vykašlať, ale nakoniec sme do toho šli,” dopĺňa bubeník Matej Smutný, ktorý si počas natáčania klipu užil aj oblievanie maliarskou farbou. Vo videu ho jeho hudobný kolega v lekárskom plášti brutálne “lieči”.

Podľa režiséra klipu Roba Bošeľu z Môlča records mal vizuál hlavne doplniť nahrávku, preto sa logická nadväznosť v klipe odsunula na druhú koľaj a dej sa zameral na text. Get out of my head je o duševných chorobách, ako sú depresie či úzkostná porucha. “Skladba je takou sondou do hlavy človeka, ktorý nemá psychické zdravie v úplne najlepšej kondícii”, dodáva spevák Rado.

Odporúčame