Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Už sa nebojím

  • Buba

Keď si predstavím seba a celé svoje myslenie, vystrašené a vystresované bytie pred dvomi mesiacmi, mám pocit, že som to ani nemohla byť ja.

Bála som sa, či Miša zoberú do škôlky, bála som sa, že ak ho nezoberú, či budeme mať peniaze na súkromnú škôlku, pretože tiež sme boli vďaka korone päť mesiacov bez príjmu. Bála som sa, či si hneď nájdem robotu, aby sme prípadnú súkromnú škôlku utiahli. Bála som sa, či si nájdem takú prácu, kde budú tolerovať to, že ráno musím dať Miša do škôlky a poobede ísť po neho. Lebo Bohuš nemá ako, keďže on robí v šialených časoch.

Prešli dva mesiace, všetko je vyriešené a vyriešilo sa to samo. Všetko, čo som si vysnívala, vymodlila a všetko, čo som si pred spaním predstavovala, sa podarilo. Do škôlky ho prijali - do štátnej - a bez akéhokoľvek môjho pričinenia. Ja som iba vyplnila prihlášku. Naplánovala som si dva-tri mesiace bez práce, kedy sa budem venovať naozaj iba sebe, dúfajúc, že si v tomto čase nájdem prácu. A práca si nakoniec našla mňa. Teda silno verím, že sa to podarí. Lebo aj to je presne to, čo som si v duchu priala.

Zdroj: Buba

V tom čase stresu a strachu som bola u môjho liečiteľa (je to stále ten istý, ktorý mi pomohol von z mojej popôrodnej depresky, ktorá nebola nijak extrémna, ale bola asi dosť silná na to, aby mi spôsobila silné ekzémy, vďaka ktorým som pomaly už nevedela hýbať rukami), lebo vždy, keď sa dostávam do silnejších negatívnych emócií, zacyklím sa v nich a ešte sama so sebou neviem úplne tak pracovať, aby som sa z nich vedela sama dostať von.


Stále mi hovoril, aby som sa nebála a myslela iba na to, čo chcem. Aby som tú silu myšlienky sústreďovala na to, čo chcem, nie na to, čo nechcem a čoho sa bojím. Skúšala som to, každý deň. A ono sa to naozaj všetko podarilo tak, ako som chcela. Dokonca ešte krajšie, ako som si dovolila dúfať.


Vtedy mi môj liečiteľ povedal takú peknú vec:
“Bojíš sa, čo bude zajtra?”

“Áno.”

“Bojíš sa dnešného dňa?”

“Nie.”
“ Aj zajtra bude zase len ´dnes’ .”

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame