Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Chlapík, cestujúci v autobuse, si namiesto rúška obmotal okolo nosa a úst živého hada!

  • DC

Rúška sa stali súčasťou našich odevov a výbavy. Tak, ako si nesmieme doma zabudnúť kľúče či mobil, tak pristupujeme aj k tomuto kusu látky.

V niektorých štátoch povinné nie sú, no väčšina zaviedla ich povinné nosenie, hlavne v uzatvorených priestoroch a v prostriedkoch hromadnej dopravy. Tak je to aj vo Veľkej Británii, konkrétne v metropolitnom grófstve Veľký Manchester. Tam pokyny jasne hovoria, že rúška nemusia nosiť deti mladšie ako 11 rokov a istí ľudia s výnimkami. 

Na prekrytie dýchacích ciest môžu použiť aj podomácky vyrobené rúška, šatky, šály...V tomto zozname by sme ale márne hľadali takého hada. Áno, dobre počujete. Do MHD totiž nastúpil pán, ktorý si okolo hlavy obmotal hada. Cestujúci si ho najprv veľmi nevšímali, tvrdili, že si mysleli, že má rúško s haďou podtlačou. No keď sa zadívali pozornejšie, prišli na to, že je to skutočný živý had. Muž s hadom nikoho neohrozoval a zabezpečil si tak dostatočný odstup od ostatných cestujúcich. Možno to bol jeho zámer.

Odporúčame