Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Vyskúšali sme si, ako žili ľudia v praveku

  • JK

Navštívili sme Archeopark v Hanušovciach nad Topľou.

Dejepis v praxi. Pre niekoho nepredstaviteľné, ale nie nereálne. Archeopark v Hanušovciach nad Topľou totiž prináša skvelú možnosť, ako sa preniesť do dávnych dôb našich predkov. V jeho areáli sa nachádzajú repliky obydlí a vybavenia, v ktorých žili a ktoré používali. Máte možnosť vidieť, ako sa vyvíjal spočiatku primitívny život pravekých ľudí až po život ľudí v stredoveku.



Počas sezóny, ktorá trvá od mája do októbra, archeopark usporadúva rôzne akcie, kde si môžete vyskúšať lukostreľbu, primitívne spôsoby zakladanie ohňa či prácu na hrnčiarskom kruh.

Archeopark sa nachádza v areáli kaštieľa, ktorý taktiež patrí k prehliadke. Jej najvzácnejším exemplárom je teologická kniha z 15. storočia – prvotlač vydaná v latinčine v Norimbergu v takmer dokonalom stave.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Archeopark v Hanušovciach nad Topľou by sa mal nachádzať niekde tu

Odporúčame