Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Vokálna skupina z Nitry sa ti dostane pod kožu. Trúfla si na svetový hit!

  • DC

Jedni tento rok oslavujú 54 rokov na scéne, tí druhí oslavujú 30. výročie založenia prvej a´cappella skupiny na Slovensku. Čo spája americkú skupinu latin rocku Santana a nitriansku vokálnu skupinu Close Harmony Friends?

Síce spolu v novom zložení spievajú len niečo cez päť mesiacov, nezaháľajú. Speváci vokálnej skupiny Close Harmony Friends len pred pár dňami predstavili svoj ďalší videoklip. Tento raz naspievali a nahrali videoklip na známy latinskoamerický hit s názvom Smooth od skupiny Santana.

"Trúfli sme si na ňu! Pieseň je známa po celom svete, či už pre vlnivý latino rytmus alebo pre dominantnú gitaru, ktorá je výrazná aj v našej verzii. Je to vždy náročné dať dokopy deväť hlasov a doslova len hlasov, keďže ako vokálna skupina hudobné nástroje nevyužívame. Tu sa spevák nemá za koho skryť. Tu je len jeho hlas, preto musí všetko do seba zapadať, aby sa to podstatné v piesni zachovalo," povedal zakladateľ a umelecký vedúci skupiny Mario Fančovič.

Pieseň skupiny Santana získala v roku 2000 tri ceny Grammy v kategóriách Nahrávka roka, Pieseň roka a Najlepšia spevácka popová spolupráca. Vokálna skupina z Nitry s ňou v týchto dňoch žne úspech tiež, a to najmä na sociálnej sieti Facebook, kde videoklip dosiahol v priebehu pár dní takmer tridsať tisíc videní. Speváci a‘cappella zoskupenia si uvedomujú, že skupina musí po dlhšej odmlke nabrať druhý dych a dostať sa späť do povedomia širokej verejnosti, a preto na sebe poctivo a tvrdo pracujú.

Odporúčame