Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Vihorlatské vrchy na východe Slovenska v sebe ukrývajú nádherné jazero

  • JK

Navštívili sme najväčšie sopečné jazero na Slovensku.

Morské oko. Niektorí si pri tomto názve vybavia tatranské pleso na poľskej strane. Pravdou však je, že my sma sa vybrali k tomu nášmu, slovenskému. Morské pleso sa totiž ukrýva aj na východe Slovenska vo Vihorlatských vrchoch. Ak by sme nepočítali plesá, tak by mu patril titul "najväčšie jazero na Slovensku".

Keďže Morské oko spadá pod chránené územie, nie je dovolené sa v ňom kúpať, člnkovať či loviť ryby. Prechádzka okolo neho však stojí za to. A ak máte radi turistiku, môžete vybehnúť aj na Sninský kameň. Túra vám zaberie približne štyri hodiny, no ponúka nádherné výhľady na široké okolo. 

Ak by sa vám náhodou počas prechádzky zmenil čas na mobilnom telefóne, nepanikárte. Nestratili ste sa. Jazero sa však nachádza blízko Ukrajiny, ktorá má iné časové pásmo. 

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Jazero Morské oko by sa malo nachádzať niekde tu

Odporúčame