Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Pop-music aký sa dnes už len tak nevidí – mladý spevák a orchester v jedinečnej skladbe „Svetlušky“

  • DC

Mladý spevák Marek Kutnár v spolupráci s big bandom Swingless Jazz Ensemble a Súkromným Konzervatóriom v Nitre predstavuje svoju netradičnú hudobnú novinku „Svetlušky“.

Pieseň, ktorá hovorí o tom, že občas treba vedieť strasti života hodiť za hlavu a užívať si veci okolo seba, vás zaručene povzbudí. Na dnešnú dobu netradične poňatá skladba obsahuje prvky, ktoré v súčasnej pop-music už len tak ľahko nenájdete. Mladého speváka doprevádza 17-členný orchester a šarmantné vokalistky a v klipe sa objaví tiež jazzové sólo či step. Pripomína vám to časy československých spevákov 70-tych a 80-tych rokov? Autori „Svetluškami“ vzdávajú úctu práve tejto hudbe a predstavujú tak niečo, čo možno označiť za novodobý šláger.

„Hudbu a text k Svetluškám som napísal už pre niekoľkými rokmi. Keď sme sa mali s orchestrom zúčastniť súťaže v autorskej tvorbe, dostali sme srandovný nápad a to, že by Svetlušky mohli dobre znieť ako šláger z čias československej popovej hudby, kedy popových spevákov doprevádzali big bandy,“ opisuje vznik piesne
Marek Kutnár.

Odporúčame