Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVENSKO JE PRIMA: Po 25 rokoch konečne sprístupnili Lekáreň u Salvátora

  • JK

Navštívili sme ikonické miesto neďaleko Dómu sv. Martina.

Asi neexistuje človek, ktorému by počas prechádzky Bratislavou unikla ikonická budova na Panskej, v ktorej kedysi sídlila legendárna Lekáreň u Salvátora. Tá bola pre verejnosť zavretá celých 25 rokov. Mestu sa ju však podarilo získať späť do vlastníctva, a preto si ju môžete pozrieť aj vy.

Expozícia, ktorú môžete navštíviť do 31. októbra, vám rozpovie celý príbeh lekárne. Zaujímavosťou je, že budova bola prispôsobená mobiliáru lekárne. Ten bol vyrobený ešte v 17. storočí. Neskôr ho odkúpil lekárnik Rudolf Adler. Práve on zapríčinil, že projekt stavby budovy bol navrhnutý tak, aby do nej nábytok perfektne zapasoval. Nie naopak, ako býva zvykom.

Mobiliár sa momentálne v lekárni nenachádza, no aj tak stojí za to si prezrieť jej priestory. Za zmienku stojí nádherný štukový strop s vyobrazeniami gréckych bohýň.

Svoje tipy na originálne a neopozerané miesta Slovenska, o ktorých by sme mali určite vedieť, nám môžete posielať na [email protected].

VYPOČUJTE SI REPORTÁŽ

Fun Play

Lekáreň u Salvátora by sa mala nachádzať niekde tu.

Odporúčame