Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Kamil Mikulčík poskladal svoj najnovší album 40 ZÍM ako autorské sudoku

  • DC

Herec a hudobník Kamil Mikulčík vydáva svoj najnovší album 40 ZÍM, ktorým hodnotí štvrtú dekádu svojho života.

CD s jedenástimi skladbami je jeho osobnou spoveďou. Prácu na ňom prirovnáva k sudoku, niektoré nápady zreli aj dvadsať rokov a museli si na svoje miesto počkať. Umelec, dlhodobo balansujúci medzi svetom hudby a divadla, je pod album podpísaný ako spevák, producent, vydavateľ, autor hudby a po prvý raz aj ako spoluautor textov. Spolupracuje s Vladislavom Slnkom Šarišským a kapelou Talent Transport.

Zdroj: Jakub Gulyás


„V niektorých prípadoch hudobné nápady zreli aj desať rokov, no väčšina je nových. Nechcel som nahrávať niečo, čo mám celé roky v šuplíku, a ak, tak s novým pohľadom na staré témy,“ povedal Kamil Mikulčík, ktorý svoj prvý sólový album Dáma v rýchliku vydal pred ôsmimi rokmi.

Zdroj: Jakub Gulyás


CD obsahuje jedenásť skladieb, ktoré prekvapujú hravosťou a invenciou, originálnymi aranžmánmi, naprieč rôznymi žánrami. 
„Keďže v niektorých prípadoch vznikla melódia a text až na hotovú hudbu, prvýkrát som bol donútený myslieť opačne, čo je podobne náročné ako vypĺňať sudoku. Nakoniec to musí byť logické a zároveň prekvapivé a ešte by ste mali mať pocit, že vám vyšla tajnička. Viac piesní vzniklo improvizáciou v štúdiu, kde nie je dopredu jasné kam sa to celé uberie, ale podarí sa vám zachytiť live atmosféru nahrávania,
opísal proces tvorby Kamil Mikulčík.

Zdroj: Jakub Gulyás


Odporúčame