Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Je to vedecky dokázané! Skoré vianočné zdobenie nás robí šťastnými, pretože vyvoláva spomienky na detstvo

  • DC

Do Vianoc nám ostáva ešte dostatok dní a mnohí ešte ani nepomysleli na to, že by si svoj dom, byt, terasu ozdobili vianočnými svetielkami a ozdobami. O stromčeku ani nehovoríme. Ten si pomaly každý necháva na poslednú chvíľu. Možno o tom neviete, ale takáto maličkosť o vás dokáže veľa napovedať a hlavne vás dokáže robiť šťastnejšími ľuďmi.

Psychoanalytik Steve McKeown pre portál dailymail.co.uk povedal, že skoré vešanie vianočných ozdôb robí ľudí šťastnejšími. Pýtate sa prečo? Dôvod je veľmi jednoduchý a spája sa s vaším vnútorným ja a spomienkami na detstvo. Ľudia, ktorí vytiahnu vianočné ozdoby o niečo skôr sú viac v kontakte so svojím vnútorným dieťaťom a sú nostalgickejší. Ozdobovanie ich dokáže rozveseliť, a tým si zaspomínať na tie časy, keď boli deťmi. Keď sme boli deťmi tak nás predsa nezaujímalo, čí stihneme upratať,  či nakúpiť. Vtedy sme boli len deťmi a tešili sme sa z toho, keď sa postavil vianočný stromček. Žiadny stres, starosti, ani panika vtedy nevládli v našom vnútri. Už to bola len nedočkavosť z toho, kedy príde Ježiško. 

pixabay.com

V živote plnom stresu a obáv sa ľudia radi obracajú k veciam, ktoré ich robia šťastnými a vianočné ozdoby majú práve tú moc, že v nás prebúdzajú rôzne spomienky a pocity z detstva. Ozdoby sú jednoducho akousi cestičkou k tým čarovným pocitom nadšenia, ktoré sme kedysi ako deti prežívali pred blížiacimi sa Vianocami,“ vyjadril sa doktor McKeown.

Ďalšia vec, ktorá dokáže o vás niečo napovedať, je vonkajšia výzdoba vášho domova. V prvom rade je to pre rodinu zábava, pretože väčšinou túto aktivitu opäť robí rodina spolu, no podľa Steva McKeowna táto aktivita o vás hovorí, že ste priateľskejší, súdržnejší a otvorenejší. Takto vás vnímajú susedia, ktorí vidia proces, aj výsledok.

Odporúčame