Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Top 10 komentárov, ktoré počúvate v súvislosti s vašimi menami

  • JK

Katarína, tak čo...na ľade či na blate?

Mnoho pranostík sa viaže na mená v kalendári. Poľnohospodárom bývajú nápomocné, no nositeľov takýchto mien môžu už niekedy unavovať. Predstavte si byť takou Katarínou a každoročne v takýto čas počúvať: "Katarína, tak čo, na ľade či na blate?" alebo "Martin, kde si nechal svojho bieleho koňa?

V Rannej šou, v ktorej sme dnes riešili tému agendy mien, ste sa s nami opäť podelili o tie vaše zážitky života. Okrem pranostík takéto "vtípky" vznikajú aj v asociácii so slávnymi osobnosťami, potravinami, známymi filmami či piesňami. Vybrali sme desať najlepších.



SVÄTOPLUK

Volám sa Svätopluk. Asi nemusím vysvetľovať, koľko ľudí sa ma pýta na moje prúty. Koľko ich mám, či sú pevné a tak...


CYRIL

Som Cyril. Keď sa niekomu predstavuje, tak konverzácia znie nejak takto.
JA: Ahoj, volám sa Cyril.
ON: A kde máš Metoda?
Vtip je v tom, že mám súrodenca dvojičku. Volá sa Dominik.

MATÚŠ

Moje meno je Matúš. V robote stale počúvam “Matúš Čák Trenčiansky” alebo “Zober ma na hrad.” A rovnako, keď v kostole zahlásia “evanjelium podľa Matúša”, priateľka sa ma vždy opýta:”No čo to bude dnes, pane?”

JARKA

Ja som Jarmila. V mladosti som chodila s Paľom. Boli sme na návšteve a počas nej domáci, ktorému sa niečo nepodarilo, povedal: „Je to na milú Jarmilu“. A na to niekto: „Riť Paľovu.“


PETER

Moje meno je Peter a stretal som sa v mladosti s rôznymi rýmami. Dá sa to napísať takto: Peter išiel s Petrou do Petra kúpiť si Petry. Fúkal pritom silný veter, je to asi kilometer. Našťastie, mal teplý sveter.

ELIŠKA

Som učiteľka v ZŠ a mala som v prvej triede Mojka. Boli sme na výlete a zavolala som na ňho, že poď sem Mojko. Na to mi kolegyňa povedala, ako pekne mu hovorím. Potom som jej vysvetlila, že on je Mojmír.


BELO

Volám sa Belo. S jedným L. Keď mi niekto napíše dve L, je to bežné. Keď tri, je to zriedkavejšie. Ale keď mi jeden človek napísal do listu meno BELOCH, tak pre zábavu som mu zavolal a pri pozdrave povedal: Tu Černoch. Zabavili sme sa.

BOHUŠ

Volám sa Bohuš a čo každému napadne, keď sa mu predstavím? No predsa „Bohumile, k*rva se neříká!“

MIRKA

Svojho času moja spolužiačka MAJKA chodila s PALIM. Celý čas to bolo že “Dve pašteky sa našli.“ 

ADELA

Volám som Adela
- a nie, dnes som ešte nevečerala,
- nevolám sa Banášová ani Vinczeová,
- s Ľudovítom Štúrom som sa nestretla,
- a neviem spievať ako Adele.


Odporúčame