Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Porazilo ma vo vlaku

  • Buba

Ale až tak, že som chcela z neho vyskočiť.

Už som hovorila a písala, že hlavnou podmienkou pri výbere mojej práce bol čas. Aby som mohla Miša dať ráno do škôlky a poobede ísť poňho. (Bohuško chodí do roboty o 5:00 a prichádza domov okolo 20:00.) Takže inak to ani nešlo. Pracovný pohovor, kde už táto prvá podmienka nebola reálne splniteľná, som rovno so slovom “ďakujem” ukončila.

V rádiu je to super, lebo je hneď pri stanici a vlakom som doma za 15 minút - všetko stíham. 
Pracujem do 16:00, o 16:09 mi ide vlak. 16:30 vystúpim doma z vlaku, tam presadnem do auta a letím po Miša do škôlky - tá je do 17:00.

Už o 15:30 číham v robote na hodinky, aby som sa náhodou nepozabudla a nezmeškala vlak, lebo inak som nahratá. (Autom nechodím zámerne, lebo nerisknem podvečerné kolóny mestom.)

Včera som “štýlom Mateja Tótha” doletela na stanicu a v rozhlase tam splietali niečo s meškaním vlaku. Čomu som úplne nerozumela, pretože ten vlak tam svoju cestu začína, nemal sa kde omeškať a doteraz sa to nikdy nestalo. Meškal iba 5 minút, to bolo v pohode. Akurát na nasledujúcej stanici ostal stáť a stál tam 15 minút. Akurát som sedela vo vlaku s mamičkou, ktorá má dcéru v tej istej triede, ako je môj Mišo.

Už sme spriadali plány, čo ideme robiť. Obaja naši muži v práci, tí nám nepomôžu. Ja som si poistila susedu Lenku, že by mi po neho zbehla. Neviem síce, ako by reagoval, vždy som poňho šla len ja. On ju má veľmi rád, ale podľa mňa by s ňou nešiel a plakal by, že nemôže ísť s ňou, lebo on vždy čaká na mamu. (Aspoň viem, že mu musím povedať, že aj takáto situácia môže nastať.)

Zdroj: Buba

V tom sa vlak pohol. Odľahlo mi! Vychádzalo to tak, že by som doletela do škôlky 10 minút pred zatvorením. Ale to by nebolo ono, aby ma “nepos*alo” ešte viac. Na ďalšej stanici ostal vlak zase stáť a nie a nie sa pohnúť. To už som volala do škôlky, že to stihnem, ale asi úplne natesnotku.

Vlak sa zase pohol, susedu Lenku som zrušila, odhodlaná v Bernolákove z vlaku vyskočiť už pri brzdení. Také sa nedá, keby ste chceli vedieť. Keď vlak zastal, aj s tou druhou mamičkou sme leteli stanicou do môjho auta (viezla som aj ju, lebo pešo by to nemala šancu stihnúť).

Lenže haha - po celom dni moje auto bolo zamrznuté - ale nebol čas škrabať. Škôlku mali zamknúť o 4 minúty. Tak som to odšoférovala skôr po pamäti. Neviem, či tá moja spolusediaca mamička nevystrčila hlavu z okna, aby videla na cestu.


Ale stihli sme to! Do škôlky sme doleteli o 16:58!
Pani učiteľka bola úžasne zlatá, povedala, že nič sa nedeje, že by s nim pokojne počkala aj dlhšie, pokiaľ by sme neprišli, naše deti sa pekne hrali spolu a všetko nakoniec dopadlo dobre. Nasadáme s Mišom do auta a začína naháňačka číslo dva - o 15 minút nám začína plavecká hodina v bazéne (vo vedľajšej dedine).

Použijem najčastejšiu Sajfovu vetu: 
“Od rána mám spotený chrbát!”

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame