Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Človeče, nehnevaj sa

  • Buba

Ježiško trafil darčeky, pretože už od Štedrého dňa sa túto hru hráme cca 7x za deň. A v tesnom závese je pexeso, to hráme tiež nonstop.

Keďže ja mám homeoffice, Bohuš je v práci a škôlka bude zavretá aj budúci týždeň, hľadám systém vo fungovaní. Zatiaľ som ho nenašla. Prvú vlnu lockdownu sme boli v úplne inom režime - ja na materskej a bez práce a Mišo ešte nechodil do škôlky, takže tam systém nebol nutný.

Teraz máme taký “o hubu” režim. Asi ako hocikto, kto pracuje z domu a visí mu dieťa na nohe. Mišo je ten typ dieťaťa, ktorý sa nechce hrať sám. Má rád deti a hry s nimi. Takže to teraz vyžaduje nonstop aj odo mňa. Tak sa aspoň snažím vždy v hodine 15 minút venovať jemu.

Príklad:
pracujem + zahráme si jedno kolo pexesa, pracujem + zahráme si človeče,
pracujem + prečítame si knihu,
pracujem + cez obed vybehneme na dvor a vybeháme sa,
pracujem + naobedujeme sa so synčekom,
pracujem + kúpila som sebe aj jemu švihadlo, tak ho učím skákať na švihadle
pracujem + hocičo, čo si zmyslí
zavriem počítač - Mišo skáče od radosti

Zdroj: Buba

Je to jemne na figu, ale keď sa s ním takto po chvíľkach hrám, zvyšok hodiny sa nejak premotká sám. Telka ho nebaví vôbec, takže si vždy niečo nájde a zabaví sa. Chúďatenko sa ale každý deň pýta na škôlku, že kedy tam už pôjde, lebo mu chýbajú kamaráti. Ale inak to zvládame stále v pomerne vysokej mentálnej pohode.

Ale ak máte nejaké super finty, ako pracovať spolu s trojročným dieťaťom, sem s nimi! Ďakujem. A dodržujte nariadenia, nech už toto celé zas prejde. Ďakujem aj za to!

Lubica “Buba” Lettrichova

Odporúčame