Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Veľký úspech slovenského fotografa! Jeho fascinujúcu snímku ocenila samotná NASA

  • DC

Snímka dňa NASA má opäť slovenského autora! Ide o piateho Slováka, ktorému sa tento úspech podaril.

NASA - Národný úrad pre letectvo a vesmír si za snímku dňa opäť vybral fotografiu Slováka. Tento úspech sa podaril Róbertovi Barsovi. Upozornil nás na to český fotograf Petr Horálek, ktorý nám napísal:

"Snímku s názvom "Little like Mars" (Malý ako Mars) odfotil slovenský fotograf Róbert Barsa. Na snímke je nočná obloha južnej pologule, odfotená z púšte Atacama v Čile, prezentovaná na panoráme s nezvyklou projekciou typu "malá planéta", čo vďaka kompozícii vyzerá, ako by snímka bola odfotená z Marsu. Na snímke dominuje jasné súhvezdie Orionu s farebnými hmlovinami, najjasnejšie hviezdy nočnej oblohy Sirius a Canopus, vpravo sú tiež dve malé galaxie Magellanovho mraka, viditeľné iba z južnej pologule. Skutočný Mars je na snímke tiež - vľavo dole. NASA snímkou upozorňuje na nedávny úspech "dobytia" Marsu roverom Perseverance.

Ide o 5. Slováka, ktorému sa tento úspech podaril. Pred Barsom v NASA uspeli Juraj Toth, Vojtech Rusin, Ondrej Králik a Tomáš Slovinský. Posledný spomínaný je tiež najviac publikovaný - uspel už päťkrát."

Odporúčame