Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Úloha umelca v tejto dobe je pozdvihnúť ducha najlepšie, ako vieme", Dennyiah pred rokom očarili debutom, ich novú hudbu môže podporiť ktokoľvek

  • Kava

Talentovaná dvojica z Košíc chystá spoluprácu s držiteľom ceny Grammy

Na slovenskej scéne debutovali pred rokom singlom Kingdom. Upozornili na seba naozaj veľmi výrazne a vyslúžili si množstvo pochvál zo všetkých strán.

Denny Gajarská
má naozaj neuveriteľný hlas a s gitaristom Ľubošom Šoltésom zložili skladbu v Kysaku. „Napísala som text, ktorý som považovala za paródiu a aj som to tak spievala. Ľuboš sa na mňa potom pozrel a hovorí `vieš, že je to dobrá skladba?`. Najprv som mu neverila a nakoniec z toho vznikla skladba, ktorá asi ako prvá v mojom živote mala pozitívne posolstvo.“

Skladba „Kindgom“ spustila v ich prípade krásne veci. Množstvo pozitívnych reakcií od fanúšikov a veľa uznania od hudobných kolegov. „Raz za mnou na akcii prišla Katka Knechtová. Čupla si ku mne a povedala mi, že je zo mňa unesená a veľmi sa jej páči, čo robím. Ja som iba tak sedela, príjimala a nechápala, že Katka Knechtová mi hovorí, že ma obdivuje. Ona mňa!“ hovorí so smiechom Denny.

Denny a Ľuboš spustili pred pár dňami crowdfoundingovú kampaň, v ktorej môžu fanúšikovia prispievať na ich nové pesničky. „Vzhľadom na celkovú situáciu a frustráciu sme prišli k záveru, že kultúru na Slovensku určite nezmení vláda. A možno je toto príležitosť pre umelcov urobiť, čo sa dá a čo vieme najlepšie. Rozhodli sme sa nahrať 5 pesničiek so svetovým producentom. Pre nás je to extrémne veľká príležitosť dostať sa do tejto komunity."

Spustiť takýto typ kampane vyžaduje vieru aj odvahu vo svoj nápad a nebáť sa neúspechu: „Vyrovnávam sa s tým každú minútu, odkedy sme to spustili. Ale vždy je to o tom, že ak sa raz človek rozhodne, urobí pre to všetko a ten vesmír sa spojí, aby sa to stalo. Nepýtame od ľudí tisícky Eur, nám pomôže aj jedno Euro.“

V celom projekte majú Dennyiah zarátané náklady nielen na producenta či nahrávanie, ale video či promo. Jednoducho celý kompletný hudobný projekt. „Úloha umelca v takejto dobe je určite pozdvihnúť ducha spoločnosti a je správne to robiť najlepšie ako vieme. Takže myslím, že to nie je odvážne, ale extrémne potrebné,“ dodáva Denny na záver.

Mecenášom ich hudobného projektu sa môžeš stať TU.


Vypočuj si celý rozhovor s Denny vo Fun in Slovakia:

Fun Play

Odporúčame