Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slovenské talentované deti Nikoleta Šurinová a Matej Borovský nahrali rozprávkový príbeh Vivaldiho Búrky, ktorý vyjadruje túžbu po slobode

  • DC

Nadaná slovenská mládež, Nikoleta a Matej, ťa nadchnú svojou prerábkou klasiky, Vivaldiho Búrky z cyklu 4 ročné obdobia!

Nikoleta Šurinová je víťazkou šou Československo má talent z roku 2018 a jej prvou detskou víťazkou vôbec. Na svojom talente stále pracuje a napreduje. Pri príprave nového coveru oslovila na spoluprácu svojho rovesníka Mateja Borovského, ktorého jej odporučil jej učiteľ bicích Lukáš Slabý. Ten s Matejom už v minulosti spolupracoval.

Ako svoje prvé spoločné dielko si vybrali Búrku Antonia Vivaldiho. Táto časť z cyklu 4 ročné obdobia je už verejnosti dobre známe. Rockové prevedenie skladby, interpretácia detskými umelcami a v neposlednom rade príbeh klipu túto skladbu prezentuje v úplne inom, novom svetle. Matej sa klasickej hudbe venuje dlhodobo v rámci štúdia huslí. Je jej úspešným interpretom v rôznych súťažiach, napr. víťaz svojej kategórie Prešporský Paganini, popredné priečky v medzinárodných súťažiach klasickej hudby a pod..

Obe deti študujú popri ZUŠ aj na konzervatóriách. Aj keď je Nikoleta známa tým, že tvorí hlavne rockové covery, na svojom kanáli reprodukuje aj klasické skladby. Ako sama hovorí, tieto skladby jej umožňujú tvoriť a hrať tak, ako to ona sama cíti.

Vo svojom klipe predstavujú rozprávkový príbeh, v ktorom môžu dosiahnuť všetko, po čom túžia. Dve deti žijúce na zámku milujú hudbu a radi by ju hrali tak, ako to sami cítia. Pravidlá 17. storočia im však túto túžbu umožňujú realizovať len vo svojich predstavách.

Matej: Ja sa mám venovať klavíru a Nikoleta ako dievča predsa nemôže klopkať štrikovacími paličkami po zábradlí. Je to mladá dáma, ktorej povinnosti sú dosť okresané.

Nikoleta:
Až sa raz stane niečo nečakané. Matej nájde zázračný prsteň, ktorý nám umožní presunúť sa do budúcnosti, v ktorej je možné robiť hudbu ako chceme. Pri natáčaní sme si uvedomili, ako sme radi, že v dnešnej dobe nemusíme nosiť široké sukne, parochne alebo pánske pančuchy.

Matej:
Je super, že žijeme v dobe riflovej a môžeme aj akúkoľvek hudbu hrať tak, ako to cítime.

Odporúčame