Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

BUBA BLOG: Už tam budeme?

  • Buba

Túto otázku sme cestou v aute na východ počuli asi 40x. A to rovno v prvej hodine cesty.

Podarilo sa nám po takmer pol roku sadnúť do auta a ísť do Levoče pozrieť Mišovu starkú. A synček, už odvyknutý cestovať, sa stihol opýtať: “Už tam konečne budeme?!?!” - a to sme ešte len vchádzali do Senca (to znamená, že sme sedeli v aute 10 minút a pred nami boli ešte skoro 4 hodiny cesty). Ale zvyšok cesty zvládol v pohode. U starkej sa tri dni jašil aj s jeho sesternicou, tak si to užil preveľmi.

Za tri dni sme zažili aj štyri ročné obdobia: búrku, hromy, blesky, dážď, krupobitie, sneh, mráz, slnko, vietor, teplo... Hovorím stále - ďaleký východ, exotika úplná pre mňa. Ale hlavne, Mišo tam za tri dni nabehal asi 10 kilometrov.

Veď aj ja som teraz začala dosť veľa behávať- ale to hlavne preto, že môj syn chce stále bežať. To nie ja motivujem jeho, ale on mňa! Keď sa ho spýtate, čo chce robiť, povie: “Bežať!” Keď sa ho spýtate, ako sa chce hrať, povie: “Bežať! Alebo sa hrať s Mcqueenom.” Ale nie sám, on sa chce pretekať. Nonstop počujeme: “Mama bež! Ocko, bež! Naháňaj ma!”

To dieťa, odkedy začalo chodiť, tak viacmenej beží. Ale tak seriózne, on dokáže v pohode odbehnúť aj dva kilometre. My naozaj pri ňom nevládzeme, preto som sa začala učiť behať aj ja. Keď sa ho spýtam, prečo stále beží, povie: “Lebo je to zábava. Lebo sa mi chce. Lebo mojim nožičkám sa chce. Lebo chcem byť najrýchlejší na svete!” Môj malý Forest.

Zdroj: Buba

Ale keď nad tým premýšľam, jeho najviac už od minulého roka bavia tri veci: beh, bicykel a bazén. Triatlonista ako vyšitý!!!!! Zato lopty absolútne že nič. Vidí ich, pozná ich, nechytí sa ich. Má rád individuálne športy zjavne a chce byť vždy prvý. Keď náhodou nie je, reakcie bývajú rôzne - od “nevadí”, cez “ešte raz”, až po plač.

Ja sa veľmi teším, že keď si môže vybrať medzi rozprávkou a bicyklom, vyberie si bicykel. Keď si môže vybrať medzi tabletom a “poďme bežať”, vyberie si “poďme bežať”. Nech mu to vydrží navždy toto! A nech do toho ťahá aj nás! My s Bohuškom nie sme veľmi talentovaní na šport, tak netuším, po kom toto môže mať. Ale Mišo je naozaj šikovný a jeho výdrž je neuveriteľná!

Ja to - tak skromne - vidím na Letné olympijské hry 2036.

Odporúčame