Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Spevák Juraj Zaujec sa priznáva k svojej láske. Mestu Banská Štiavnica venoval krásnu novinku

  • DC

Pri tejto pesničke budete chcieť vyraziť do Banskej Štiavnice.

Po dlhom období, v ktorom sme si mnohí prešli peklom, vydáva slovenský spevák a hudobník Juraj Zaujec singel „Štiavnica“. Song nabitý pozitívnou energiou, emóciami a zážitkami, ktoré sme už veľmi dlho nezažili.

Pieseň, ktorú Juraj zložil a otextoval je o meste „Banská Štiavnica“, ktoré si Juraj spája s najdôležitejšími udalosťami v jeho živote. Aj keď v skutočnosti trávi všetok voľný čas na chate v Štiavnických baniach, kúsok od Banskej Štiavnice, so svojou rodinou, vo videu k pesničke prežíva „romantickú lásku“ s talentovanou herečkou Ráchel Šoltésovou. Videoklip sa odohráva v krásnych Štiavnických vrchoch, pri tajchu a v jedinečnom centre mesta, ktoré je nabité históriou a príbehmi nádhernej Banskej Štiavnice.

„Obdobie, v ktorom žijeme nám veľa zobralo, aj veľa dalo. Pri nakrúcaní videoklipu k Štiavnici smezažili veľmi pekný príbeh, na ktorý budeme všetci dlho spomínať. Prajem každému z nás aby bol hlavne zdravý a aby si mohol užiť východ slnka nad Banskou Štiavnicou, pretože je to jeden z najkrajších východov slnka na tomto svete a v priľahlých galaxiách.“

Zdroj: TS


O zábery do klipu sa postaral so svojou jedinečnou kamerou Peter Drmlík a videoproducent Luca Bush, ktorý okrem finálneho spracovania ukazuje s dronovými zábermi Štiavnicu z novej perspektívy.

„Pre mňa je dron ako stroj času.“ hovorí Juraj. „Ukáže vám, čo stavitelia postavili a nikdy to nemohli vidieť z vtáčej perspektívy. Akékoľvek umenie je tiež stroj času, lebo vie sprostredkovať emócie a príbehy, ktoré sa odohrali v minulosti a my ich dokážeme stále cítiť a prežívať rovnako. Príkladom je romantický príbeh Sládkoviča a Maríny, ktorý je spojený so Štiavnicou. Mojou Marínou v tomto klipe je Ráchel Šoltésová, ktorej veľmi ďakujem za jej energiu a ochotu. Je brutálna profesionálka a zároveň kamarátka, akých som stretol za život len málo“.

Zdroj: TS


Juraja čaká náročný rok aj po profesionálnej stránke. Je tvárou putovného festivalu Táborák fest, chystá ďalší letný singel s rumunskou raperkou Gani a okrem toho je spevákom v legendárnej kapele Modus.

Odporúčame