Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Lina Mayer zverejnila videoklip ku skladbe Stratená.

  • DC

Videoklip ťa prenesie do 90-tych rokov minulého storočia.

Po rádiových hitoch ako Don't leave now, So high, či Personal sky, ktoré speváčka zhromaždila vo svojom eponymnom albume Lina Mayer (2019), prekvapila v tomto roku svojich fanúšikov skladbou Stratená, vôbec prvýkrat naspievanou v slovenčine . "Rok 2020 bol pre nás všetkých veľmi náročný, po všetkých stránkach. Rušili sa koncerty, a možno práve preto som sa pustila do tvorby a práce na nových skladbách. S myšlienkou písať v slovenčine som sa pohrávala už dlhšie. A aj vďaka situácii, akú tu máme, som o to viac chcela mať bližšie k ľudom a k mojim fanúšikom, a myslím, že slovenčina je jednoznačne cesta", vysvetľuje Lina.

Zdroj: Peter Uhrín, Howk

Skladba Stratená je prvou ochutnávkou z albumu, na ktorom speváčka momentálne pracuje. Vydala ju len v marci tohto roku, no tá sa už stihla udomácniť medzi najhranejšími skladbami v slovenskom éteri. Chytľavá tanečná skladba v týchto dňoch dostala konečne aj pútavý vizuál. Ten iba podčiarkuje atmosféru celej skladby, ktorá v sebe nesie výrazný nádych 80/90-tych rokov, no zároveň jej nechýba súčasný zvuk, čo je veľmi aktuálny trend aj vo svete. Lina je vôbec prvou interpretkou na Slovensku, ktorá prichádza s tvorbu v tomto štýle u nás.

Zdroj: Peter Uhrín, Howk

Celý videoklip sa natáčal v ateliéroch v Košiciach. " Pôvodne som mala v hlave príbehový scenár , chceli sme ísť viac po texte, ale kvôli meniacim sa opatreniam, a s tým spojenou náročnosťou pri rôznych lokáciách a väčšom štábe, sme nakoniec od tejto myšlienky upustili, a rozhodli sme sa pre ďalšiu variantu, spraviť to v interiéri a ísť viac po hudbe " vysvetľuje Lina dôvod, prečo sa rozhodla pre interiérový videoklip .

Zdroj: Peter Uhrín, Howk

Produkciu videoklipu mal na starosti kreatívny tím s Howkstudio. "Pri rozhovore s Linou o tom, ako by mal klip vyzerať, sme sa pohrávali s myšlienkou preniesť sa do minulosti, a tak sme to spravili- doslova! Hneď v úvode klipu sa preto cez retro televízor prenesieme naspäť v čase, a z Liny sa na chvíľu stane hviezda éry 80/90-tych rokov", vysvetľuje Jana Schmidt z kreatívneho tímu. "Chceli sme však zachovať kompatknosť a čistotu celého vizuálu, preto sú vsetky symboly minulej éry použité naznákovo ", dodáva.

Zdroj: Peter Uhrín, Howk

Vo videoklipe sa strieda niekoľko rôznych scén a farebných stylingov, pričom v každej nájdeme typické symboly 80-tych a 90- tych rokov, ako neóny, trblietky, diskogule, či rôzne fashion prvky, ako napr. slávne "hot pants", či body neónovej farby.

Všetky kostýmy vytvorila špeciálne pre tento videoklip mladá módna návrharka Lucia Kozmová. " Som nadšená z našej spolupráce, Lucka veľmi dobre pochopila, čo potrebujeme, a vytvorila pre mňa dokonalé outfity, ktoré do celého vizuálu skvele zapasovali." pochvaľuje si Lina spoluprácu s módnou návrhárkou.

Zdroj: Peter Uhrín, Howk

Natáčanie prebiehalo celý jeden deň . Najnáročnejšia bola posledná scéna, kde bolo potrebné nanosiť hektolitre vody, aby sa dosiahol efekt tzv. wet floor. "Bolo dosť náročné tancovať uvoľnene a s energiou na totálne klzkej podlahe plnej vody, takmer som spadla! Ale nakniec to dopadlo dobre a s výsledkom som veľmi spokojná", dodáva Lina.

zdroj: TS
Odporúčame