Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Na Slovensku bol prekonaný svetový rekord! Futbalista spracoval loptu padajúcu z výšky 60 metrov

  • Tento článok vám prináša NIKÉ.

"Premýšľal som, ako ťažké to môže byť," povedal Honza Weber Juniorovi a Marcelovi. Vypočuj si rozhovor.

Honza Weber je známy český freestylista a viacnásobný majster sveta i Európy.  Aktuálne sa postaral o veľký historický kúsok. Honza totiž prekonal svetový rekord v spracovaní padajúcej futbalovej lopty. Loptu vyhodili z vrtuľníka z výšky 60 metrov, čo je ekvivalent takmer 20-poschodového mrakodrapu. Lopatky vrtulníka vytvorili extrémny poryv vetra a spracovanie lopty bolo o to náročnejšie. „Najťažšie na tom bolo ustáť práve ten uragán, ktorý vrtuľník produkoval. Prekonanie 60-metrovej výšky bolo asi ľahšie ako ustáť ten vietor,“ hovorí Honza Weber.

Oficiálne zapísaný svetový rekord v Guinnessovej knihe rekordov je 38,924 metra. Prekonaný bol tak o viac než 20 metrov! Predtým to skúšal aj Suarez a Messi z výšky 35,25 metra. Oba pokusy boli z pevného bodu pri ideálnych podmienkach.

Práve kvôli vrtuľníku lopta pri padaní na nohu Honzu Webera neustále menila smer. Počas letu nabrala neuveriteľnú rýchlosť a svoju hmotnosť niekoľkonásobne zväčšila. Aby to bol plnohodnotný kúsok, loptu pred dopadom na zem musel Honza spracovať aspoň trikrát bez dotyku so zemou. Pokus vyšiel na prvýkrát. „Pôvodne som ju chcel spracovať kolenom, v rozhodujúcom okamihu som to zmenil na placírku. Bol to neopísateľný pocit. Aj keď som pokoril už desiatky svetových rekordov, napríklad aj s bowlingovou guľou, tento bol môj najťažší,“ povedal Honza krátko po výkone.

Honzovi zavolali aj naši chalani Junior a Marcel a spýtali sa ho okrem iného aj na to, či to bolelo a či odkopnutú loptu vôbec potom našli.

VYPOČUJ SI CELÝ ROZHOVOR:

Fun Play

Pokorený rekord je súčasťou majstrovskej kampane Niké k európskemu šampionátu vo futbale.

Odporúčame