Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

7 miliónov dolárov za hranie počítačových hier! Pozri si rebríček najlepšie zarábajúcich esports hráčov

  • DC

Zabudni na to, že hranie počítačových hier je len pre deti. Z príjmov profesionálnych hráčov sa ti zakrúti hlava!

Možno aj teba mama karhala za to, že celé dni sedíš len za počítačom a hráš hry. "Mal by si ísť radšej von! Alebo si radšej čitaj knihu! Z hrania sa na tom blbom počítači nezbohatneš," vravievala, však?



Dnes jej môžeš s hrdosťou ukázať nasledovné čísla a vyviesť ju z omylu. Doba totiž napreduje, z hrania počítačových hier sa stal šport a profesionálnym eŠport hráčom cinkajú na účtoch mastné sumy. Trebárs najúspešnejší Slovák Ladislav „GuardiaN“ Kovács si takto "privyrobil" už 700 000 eur. Bomba, však? Skôr ako sa pozrieš na nasledovné celosvetové štatistiky, radšej sa posaď.

SLOVENSKÝ REBRÍČEK

MENOHRA CELKOVÝ ZÁROBOK
Ladislav KovácsCS:GO$804,723
Martin StykCS:GO$291,405
David ČerňanskýCS:GO$243,981

ČESKÝ REBRÍČEK

MENOHRACELKOVÝ ZÁROBOK
Tomáš ŠťastnýCS:GO$334,597
Ondřej StráskýMagic: TGA$120,222
Stanislav CifkaHearthstone$85,096

SVETOVÝ REBRÍČEK

MENOHRACELKOVÝ ZÁROBOK
Johan SundsteinDota 2$6,915,222
Jesse VainikkaDota 2$6,470,548
Anathan PhamDota 2$6,000,411

Práve v týchto dňoch si špičkoví eŠport hráči môžu polepšiť o ďalšiu závratnú sumu peňazí. Slovenskí a českí CS:GO hráči totiž v Maďarsku bojujú o 300 000€, kde práve prebieha prestížny herný turnaj V4 Future Sports Festival. Domácu scénu na festivale zastupujú top tri slovenské a české tímy. Ako majster SR na offline finále pocestoval tím eSuba. Z COOL ligy sa na V4 prebojoval tím Enterprise esports. A samozrejme na festivale nemôže chýbať ani najvyššie umiestnený CZ tím v HLTV tabuľke – SINNERS Esports. A ty môžeš ich boj o spomínanú luxusnú peňažnú výhru sledovať live až do 24. novembra!

Odporúčame