Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

5 najlepších rozhovorov Nedeľnej talkshow roku 2021

  • JK

Vypočujte si to najlepšie z Nedeľnej talkshow so Šarkanom.

Za sebou máme ďalší rok a s ním aj mnoho nezabudnuteľných udalostí. Rovnako tak je to aj s Nedeľnou talkshow, kedy Šarkan vyspovedal až 50 hostí. Spoločne prebrali všelijaké témy od športu, kníh, hudby, filmov až po zdravie či životné prostredie. Urobili sme rekapituláciu a prinášame vám 5 najlepších rozhovorov roka 2021.


֍ Duševné zdravie je čoraz viac rozoberanou témou aj vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete. Pandémia ovplyvnila vnútorné prežívanie mnohých ľudí. Psychológ pozitívnej psychológie Aleš Bednařík porozprával o tom, ako môžeme prispieť k našim pocitom šťastia. Hoci až 50% miery spokojnosti človeka ovplyvňuje genetika, najzásadnejším faktorom je to, aké dobré vzťahy máme

֍ Svetom čoraz viac hýbu technológie. Každý z nás vlastní telefón, tablet či počítač a vedie si rôzne kontá na internetových stránkach. Cez mnohé z nich sa vieme dostať k našim financiám, preto je veľmi potrebné si svoje účty poriadne zabezpečiť. Súdny znalec pre počítačovú bezpečnosť Karol Suchánek porozprával o tom, ako sa vyhnúť hackerskému útoku a predísť tak nepríjemnostiam a častokrát aj stratám financií či súkromia. 

֍ Témou posledných rokov je bez pochýb aj klimatická kríza. S ňou úzko súvisí aj znečistenie ovzdušia. Analytička Veronika Antalová z Inštitútu environmentálnej politiky objasnila, že pre našu planétu je jednou z najhorších látok v ovzduší zvýšený obsah CO2, no pre človeka sú to práve prachové častice. 

֍ Počas roka 2021 Šarkan privítal v štúdiu Fun rádia aj fyzioterapeuta, chiropraktika a osteopata Tomáša Malárika. Ten vyvrátil mnoho zaužívaného. Od malička napríklad počúvame o tom, že by sme mali sedieť vzpriamene s nohami v 90° uhle. Pre náš pohybový aparát je však najlepšie, ak jeho polohu meníme každých 20 minút.

֍ Slovenská nezisková humanitárna organizácia MAGNA oslávila tento rok 20. výročie založenia. Stoja za ňou manželia Denisa Augustínová a Martin Bandžák, ktorí pomáhajú v krajinách zasiahnutých prírodnými katastrofami, vojnovými konfliktmi či epidémiami. Porozprávali o tom, čo všetko takáto misia obnáša. Ako prvé sa nezháňa voda či jedlo, ako by väčšina z nás predpoklada. Ako prvé sa totiž budujú záchody. 

Odporúčame