Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Karneval u vás doma: Prinesie nové Spievankovo, Kandráčovcov aj zábavu na ľade!

  • DC

Viete, kde zažijete ten najkrajší karneval na celom svete? V Rio de Janeiro, Benátkach, či Nice? Omyl! Najkrajší karneval tento rok zažijete u vás doma. Neveríte? Veru áno, s vašim obľúbeným Kaufland Detským festivalom. A nie hocijaký. Náš tradičný, slovenský, fašiangový. S bohatým programom, krásnymi maskami, veselými pesničkami a tradičnými dobrotami!

Vedeli ste, že fašiangy sa na Slovensku oslavujú už od dávneho, pradávneho 13. storočia? Užívali si ich nielen bohatí páni na noblesných maškarných plesoch, ale aj obyčajný ľudia na ľudových veseliciach či dedinských zábavách. A táto tradícia sa u nás, ale aj v mnohých krajinách sveta, zachovala dodnes.

FAŠIANGOVÉ ŠANTENIE AJ ZÁBAVA NA ĽADE

Veselé fašiangové šantenie môžete tento rok zažiť aj vy. A rovno u vás doma! Spoločne s Kaufland Detským festivalom, ktorý pre vás tento rok pripravil ten najzábavnejší „Fašiangový karneval“. Ako vždy online a úplne zadarmo, poslednú fašiangovú nedeľu 27. februára popoludní na vašej obľúbenej online Turbo TV.

A tentoraz sa karnevalová zábava rozprúdi aj na ľade! Zabavia vás Hanička a Murko, Dúhalka, kúzelník Peter Šesták, MalinyJam, Malí a Veľkí Kandráčovci či tanečná škola La Portela. A na korčuliach to roztočí aj váš obľúbený medvedík Kuniboo so svojimi kamarátmi.

ZA TRADÍCIAMI SO SPIEVANKOVOM

O rozdieloch medzi fašiangovými tradíciami u nás a karnevalom vo svete, či našich tradičných zvykoch a poverách deťom porozprávajú moderátorka Veronika Hatala, Spievankovo aj veľká školáčka Turbínka. Deckám predvedú aj krásne tradičné slovenské masky, ktoré sa s týmto obdobím roka spájajú. A pre všetky zvedavé deti si pripravilo Spievankovo naviac jedno krásne karnevalové prekvapenie. Nový, novučičký príbeh o Barborke, ktorej sa splní tajný sen a na karneval dorazí ako veverička zo samotného Spievankova. Bude to úplná premiéra!

DOBROTY BABIČKY MONIKY KANDRÁČOVEJ

Aké by to boli fašiangy bez tradičných šišiek! Tie najsladšie, pripravené Z lásky k tradícii a podľa originálneho rodinného receptu vás naučí pripraviť babička Monika Kandráčová. Spoločne s Malými Kandráčovcami si popritom zanôti nejakú tú slovenskú tradičnú ľudovú pesničku, tak ako to kedysi robievali aj naše staré mamy.

Tú najkrajšiu karnevalovú zábavu zažijete, ak v nedeľu 27. februára popoludní kliknete na vašu obľúbenú ONLINE Turbo TV.

Odporúčame