Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVÁCI SÚ PRIMA | Miška založila so svojím autistickým bratom Happy autism. Spolu šíria osvetu a ich tričko má aj herec Ben Affleck

  • Kava

"Veľa ľudí ani nevie, ako sa správať, keď stretnú autistu." Vypočuj si rozhovor s Miškou.

Miška Sibertová žije v Košiciach, je staršou sestrou autistu Samka, s ktorým spoločne založili organizáciu Happy Autism a dostali ju nielen do amerického časopisu Forbes, ale tričko zo Samkovej tvorby nosí aj americký herec Ben Affleck. Miška pritom Samka do fungovania Happy Autism aktívne zapája, je jeho kreatívnym riaditeľom a je aj autorom obrazu, ktorý je hlavným motívom celého merchu.

Miška a Samko vytvorili projekt hlavne preto, že chcú podporovať a pomáhať ľuďom s rovnakým alebo podobným príbehom. A navyše sa Miška stala hlasom ľudí, o ktorých sa hovorí ešte menej – o súrodencoch, ktorí sa po rodičoch stávajú ich opatrovníkmi.

Takto sa dostalo tričko od Samuela a Michaely až k Benovi Affleckovi: 

Miška a Samko sa rozhodli podporiť organizáciu Autism Europe, ktorá organizuje zbierku na podporu autistických ľudí medzi utečencami z Ukrajiny. Zbierku môžeš podporiť TU:

HAPPY AUTISM na Instagrame

Odporúčame