Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVÁCI SÚ PRIMA | Stali sa príkladom pre celý svet. Eva Gažová pracuje s mentálne znevýhodnenými športovcami.

  • Kava

"Ak im dáte príležitosť, využijú ju na 100% a viac." Vypočuj si rozprávanie o skvelej práci, ktorú robí Eva a jej kolegyne

Eva Gažová je národnou riaditeľkou Špeciálnych olympiád Slovensko, ktoré sa venujú mentálne znevýhodneným športovcom. Tam, kde si spoločnosť myslí, že nie je žiadny prínos, tam oni ukazujú nielen ten, ale aj vzácne hodnoty, ľudskosť a neoblomnú vieru, že každý z nás nielenže do spoločnosti patrí, ale je pre ňu aj prínosom. Aj keď je iný.

Eva študovala trénerstvo pre zdravotne znevýhodnených, prax získavala v Amerike a desať rokov pracovala na Olympijskom výbore. Ich práca s mentálne znevýhodnenými športovcami na Slovensku sa stala príkladom pre celý svet, získala za ňu Krištáľové krídlo a od vypuknutia konfliktu na Ukrajine sú jednou z mála organizácií, ktorá nielen okamžite podala pomocnú ruku ukrajinským športovcom, ale získala pre nich finančné prostriedky zo zahraničia.

Vypočuj si nový diel Slováci sú prima

Odporúčame