Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

DEŇ DRUHÝ | Junior nám vyrazil dych a Sajfu zmiatli Vianoce

  • Kava

Kvíz všetkých kvízov pokračoval druhým dňom

Junior nám dal lekciu z dejepisu s veľkým L

Druhý deň riešenia zadaní a rébusov sme Juniorovi s Marcelom troška skomplikovali. Po celom Slovensku v týchto dňoch môžeš vidieť nový Opel Astra. A nie jeden. Pri jednom z nich bol dnes aj náš kľúčový človek, ktorý mal chalanom pomôcť posunúť ich ďalej. Nemali však naňho kontakt. Sľúbili sme im, že ho dostanú. Ak podľa indície uhádnu mesto, do ktorého majú Jurajovi volať. 

Zadanie: Aké mesto mám na mysli, ak prvá indícia k nemu je: SOBOTA?

Po prvom obligátnom kole tipov ako Rimavská Sobota, či Spišská Sobota prišla pomôcka: "Už sa tak nevolá."

A vtedy to Juniorovi svitlo. TRNAVA! Kedysi, v 9. storočí osada, ktorá sa volala "Sobota" podľa toho, že sa tam každú sobotu konali trhy. A hneď potom na nás Junior vysypal také vedomosti o histórii slovenských mestských práv, že sánku za sebou ťaháme doteraz. 

A tak získali chalani číslo na Juraja a volali do Trnavy. Lenže chyba lávky. Juraj oznámil, že on má inštrukcie hovoriť iba s Andrejkou a že teda nech mu zavolá ona. Po desiatej sa dočkal a vysypal na Andrejku svoju hádanku. Za správnu odpoveď jej dá ďalšie číslo do súradnice. 

Hádanka: "Ktoré koleso sa nekrúti, keď je auto v pohybe."

Odpoveď: Rezerva

Andrejke, ako nešoférke (zatiaľ:)) to chvíľu trvalo, ale aj vy ste pomohli a máme ďalšie číslo: 0

Vypočuj si zostrih:

Fun Play

Sajfa myslel na Vianoce a nemal

Ani sa mu nečudujeme po tej indícii, čo dostal: FELIZ NAVIDAD. S indíciou nám pomohla jeho dcérka Sárka, ktorá miluje túto pesničku a s ockom si ju púšťajú v aute hoc aj v lete. Lenže čo s tým. Hádali ste a aj my. Celé rádio riešilo, čo za číslo hľadať za vianočnou pesničkou. Jasné, že 12 alebo 24 a zrátať. 

Lenže, to  by bolo veľmi jednoduché. Nič s vianočnými číslami to nemalo. A pomôcka znela: "Čo vieš o tejto pesničke okrem toho, že je vianočná?"

Odpoveď nakoniec rozlúskla poslucháčka Lucka, ktorá si zistila, že pesničku nahrali v roku 1970. A keď čísla zrátavala až kým jej nevyšlo jednociferné, prišla s číslom 8. A bolo vymaľované. Ďalší deň za nami a ďalšie dve čísla do zemepisnej šírky v GPS súradnici. 

Vypočuj si zostrih:

Fun Play

Odporúčame