Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Československá spolupráca! Polemic v novinke povymetal pražské bary

  • DC

Československá spolupráca kapely Polemic a Matěja Rupperta, obľúbeného speváka z kapely Monkey Business je tu. Zoznámte sa, prichádza ‘ŠTRAMÁK‘.

Autorom textu skladby ‘Štramák’ je Michal ”Mickey” Novácky, ktorému sa v texte ešte pred oslovením Matěja na spoluprácu vizualizoval po česky hovoriaci štramák - floutek a vymetač barov.

“Refrén v češtine sa sám dral na jazyk pri predstave týpka, ktorého vo svojej blízkosti asi pozná každý. Večne obutý v túlavých topánkach s ambíciou užívať si život v štýle ‘Chyťte si ma, keď to dokážete´. O to viac som rád, že Matěj okamžite prikývol na ponuku hosťovania. Kreatívne pristúpil k spievaniu, po ktorom sme si v Bratislave užili krásny večer pri súkromnej degutácii vín a vybláznil sa herecky v klipe, ktorý sme za ním zase my prišli natočiť do Prahy,” spokojne zhrnul spoluprácu ”Mickey”.

Zdroj: TS

Klip nakrúcali Polemici v Prahe vo viacerých lokáciách - na Staromestskom námestí, Karlovom moste, v uličkách Starého mesta, na výletnej lodi na Vltave, v zasadačke podniku z 80-tych rokov aj v pivárňach, kaviarňach a baroch stovežatej. Členovia kapely si zahrali viacero menších postáv vyšetrovateľov, detektívov aj náhodných turistov. O réžiu a scenár klipu ‘Štramák’ sa postaral David Mencl, pričom pre obe strany to bola úplne prvá spolupráca.

Odporúčame