Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVÁCI SÚ PRIMA | Výtvarníčka Petra Štefanková strieda počítač so štetcom, vystavuje po celom svete a zbiera ocenenia

  • Kava

Vypočuj si rozhovor s prvou Slovenkou, ktorá sa stala členkou Kráľovskej umeleckej spoločnosti

Petra Štefanková je slovenská výtvarníčka a prvá Slovenka, ktorá je členkou britskej Royal Society of Arts – Kráľovskej umeleckej spoločnosti. Jej členmi boli v minulosti napríklad aj Charles Dickens či Winston Churchill. 

Petra študovala grafický dizajn. A venuje sa nielen grafickému dizajnu, cez printu až po web, ale aj multimédiám, televíznej grafike, reklamnej a knižnej ilustrácii a počítačovej 3D grafike. Členkou Kráľovskej umeleckej spoločnosti sa stala počas svojho štvorročného pôsobenia v Británii, kedy získala aj cenu TV Channel4 pre mladého televízneho tvorcu. Pracovala pre BBC Worlwide, či pre Colombia Pictures. A keď si pozriete Kúzelnú opatrovateľku 2, tak práve Petra animovala titulky.

Petra Štefanková je živým dôkazom toho, že slovenské umenie patrí aj do sveta. Vystavovala v mnohých krajinách, aj v USA, Hongongu, či v Japonsku. Aktuálne má výstavu v BA a chystá sa aj na výstavu v Južnej Kórei.

Vypočuj si rozhovor o Petrinej práci, svetových úspechoch a počítačoch v umení:

Odporúčame