Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

PREMIÉRA: Skupina Para nahrala titulnú pieseň k filmu Villa Lucia

  • AH

Novinka sa volá "Na ceste"

Priateľstvo, vzťahy, súdržnosť, domov a rodina, to všetko sú základné ingrediencie novej skladby skupiny Para, ktorá je zároveň titulnou piesňou k celovečernému filmu Villa Lucia. Novinka sa volá "Na ceste" a kapela ju naživo predstaví aj na rovnomennom jarnom klubovom turné.

Medzi skupinou Para a režisérom filmu Villa Lucia, Michalom Kollárom, je dlhoročná priateľská väzba. Okrem toho, že Michal natočil Pare jej úplne prvý videoklip, chodil s Matúšom Vallom aj na rovnakú strednú školu. „Dlhšiu dobu sa mi ozýval môj kamarát z detstva Michal Kollár, ktorý mi povedal, že robí bratislavskú komédiu s prvkami nostalgie a veľmi by sa mu do nej hodila nejaká naša skladba. Tak som mu poslal pieseň Na ceste, na ktorej sme práve pracovali a on sa do nej okamžite zamiloval,“ prezradil Matúš Vallo.

Na novej skladbe, podobne ako pri úspešnom songu To okolo nás, skupina opäť spolupracovala s Janou Kirschner a zakladajúcim členom Pary Matejov Starkovom. Ten do skladby v štúdiu Birdland Studios nahral aj svoj gitarový part. O text sa postaral Matúš Vallo spoločne s Janou Kirschner. „Ku mne sa táto pieseň veľmi hodí. Ja som totiž v kuse niekde na ceste a to nielen so skupinou Para, keď ideme na koncert či do štúdia, ale aj v rámci môjho zamestnania. Najmä v minulosti som chodieval na otočku až do Holandska pre sadenice kvetín, ktoré som následne rozvážal a aj stále rozvážam po Slovensku a Čechách. Na ceste trávim väčšinu svojho života,“ teší sa z novej piesne Lasky.

Film Villa Lucia, ktorého titulnú pieseň zložila skupina Para, je komédia s prvkami kriminálky o trojici kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke stále spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy. Okrem spomínaného Zdeňka Godlu sa diváci môžu tešiť na herecké výkony Hany Vágnerovej, Michala Kubovčíka, Juraja Hrčku, Martina Meľa a Vlada Černého. Do slovenských kín vstúpi film 9. marca pod krídlami distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

Fun Play

Odporúčame