Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Nový objav na hudobnej scéne. Frederika hviezdi v duete s Majkom Spiritom!

  • AH

Príbeh talentovanej speváčky zo Stropkova

Frederika Jobková je príjemným osviežením na slovenskej hudobnej scéne. Ba čo viac, už v začiatku kariéry sa jej podaril husársky kúsok. Hneď jej prvý singel "Petrus" z pripravovaného, debutového albumu, totiž zaujal ostrieľaného Majka Spirita natoľko, že jej ponúkol spoluprácu. A presne to bol ten moment, keď sa začali diať veci.

V závere minulého roka ste spolu s Majkom Spiritom nahrali skladbu Petrus. V jeho prípade nie je bežné, že poskytne priestor na featuring speváčke, ktorú publikum až tak dobre nepozná. A preto ... kto je Frederika?

Máte pravdu. O to vďačnejšia som Majkovi za túto príležitosť. Každopádne, volám sa Frederika, pochádzam zo Stropkova, no už dlhší čas žijem v Košiciach. Práve tam som vyštudovala spev a začala inklinovať k umeniu. Verím, že spolupráca s Majkom je jedným z míľnikov, doposiaľ pre mňa určite tým najsilnejším, ktorý pomohol odštartovať moju hudobnú kariéru.

Pesnička Petrus bude súčasťou tvojho debutového albumu. Ako to aktuálne vyzerá s jeho vydaním?

Momentálne plánujem pustiť do sveta druhú skladbu, venovanú niekomu konkrétnemu, pričom ide o pomerne citlivú tému. Verím, že i táto pieseň si nájde svojich priaznivcov. Čo sa môjho debutového albumu týka, dúfam, že sa nám ho podarí dokončiť tento rok.

Ak je reč o Majkovi a skladbe Petrus. Kto sa spojil s kým? Ako prebiehala táto iniciatíva?

Eugen a Majk spolupracujú už dlhodobo. Keď mi Eugen ponúkol danú skladbu, nadšene som súhlasila. Mne sa tento typ muziky vždy páčil. Informácia o tom, že Majk by bol rád súčasťou skladby, bola pre mňa ako sen. Prečítala som si textovú správu od Eugena a neverila vlastným očiam. Majkov rap do nej zapasoval dokonale. Svoju časť spieva a venuje manželke, čo je pekné gesto.


Spolu sme sa však stretli až na nakrúcaní videoklipu a bol to veľmi pekne strávený čas. Majk mi ako profesionál mnohé poradil a do natáčacieho dňa priniesol veľa spontánnosti i zábavných momentov. Deň pred samotným natáčaním som si povedala, že sa musím dobre vyspať. Keď som sa potom postavila pred kameru, cítila som sa príjemne a režisér – Miško Nemtuda, bol presne ten človek, ktorého slová som potrebovala počuť, ak som aj na moment zaváhala. I keď to nebola moja prvá skúsenosť pred kamerou, pri natáčaní klipu som mala svoju premiéru. (úsmev)

Ako budú vyzerať vaše ďalšie kroky?

Určite k nim patrí nahrávanie albumu a plánujem pripravovať covery rôznych zahraničných spevákov, čím mienim zvýšiť dosah svojich sociálnych sietí. Ak to mám zhrnúť, moje najbližšie mesiace sa budú niesť hlavne v znamení hudby, pretože to je presne to, čomu sa chcem venovať...

Odporúčame