Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Speváčka SOPHIA sa v novinke „Marína“ inšpirovala Andrejom Sládkovičom!

  • AH

Nový objav na hudobnej scéne

Talentovaná speváčka SOPHIA Makišová nahrala svoju prvú štúdiovú nahrávku v slovenčine. V spolupráci s uznávaným producentom a hudobníkom Eugenom Botošom vytvorili unikátnu skladbu „Marína“, v ktorej sa nachádzajú texty  od „najväčšieho“ slovenského básnika Andreja Sládkoviča: „Od začiatku mi hudba znela veľmi slovensky a ľudovo a po dlhom premýšľaní aký text by sa k tomu hodil najviac som sa inšpirovala slovenskými básňami.  A samozrejme, najdlhšia ľúbostná báseň, ktorá jej aj zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov, to vyhrala. Prečítala som ju celú a vybrala som z nej najviac hodiace sa strofy. Trochu som ich upravila a do piesne som použila aj dve moje strofy.“

Zvučné meno stojí aj za finálnym mixom a masterom, o ktorý sa postaral niekoľkonásobný víťaz GRAMMY - David Darlington. Ľudovú atmosféru v profesionálnom šate podčiarkol videoklip inšpirovaný filmom Midsommar.

Odporúčame