Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Nový album skupiny Hex je na svete. Spolu s ním vychádza aj klip k "Pomaranče z Kuby"

  • AH

Na albume aj Ivan Tásler, Vec či Emma Drobná

Skupina Hex si na svojom 10. jubilejnom albume kladie nahlas otázku Kde je tu láska? a desiatimi novými skladbami na ňu aj nahlas odpovedá. Pomáhajú jej pri tom viacerí hudobní hostia vrátane Ivana Táslera, Emmy Drobnej, Serenaders’s Sisters alebo rapera Veca. Na novinke kapela nezabudla ani na svojho pôvodného speváka Ďuďa, ktorého za mikrofónom nahradil Peter „Šarkan“ Novák. Venovali mu emotívnu skladbu Chlapec. Spolu s albumom vychádza aj videoklip k piesni Pomaranče z Kuby.

Album Kde je tu láska? vznikal dva roky v troch štátoch a troch nahrávacích štúdiách. Je to prvý album, ktorý Hexáci nahrali celý bez Ďuďa. Jeho zrod nebol zo začiatku jednoduchý, ale vďaka intenzívnej práci, sile priateľstva jednotlivých členov a enormnej podpore fanúšikov, začala skupina písať novú kapitolu svojej existencie.

„Jedinou cestou ako udržať kapelu v dobrej nálade a kondícii je tvoriť nové skladby. Ako v každom obore je nutné neustále na sebe pracovať, posúvať sa dopredu. Najme v šoubiznise je fatálnou chybou stagnovať a spoliehať sa na staré úspechy. Nový album pre mňa znamená radosť z hudby, textovania a možnosti pokúsiť sa dokázať, že ešte ani zďaleka nepatríme do starého železa. Vďaka nemu sa Šarkan a Laco Tvrdý stali plnohodnotnou súčasťou príbehu Hexu. Zomkol nás ľudsky aj emočne, ale hlavne nám umožnil opäť pocítiť radosť z budúcnosti,“
teší sa z novinky Martin „Fefe“ Žúži.

Kľúčovými prvkami nového albumu sú pestrosť a hravosť. Tieto dva atribúty sa Hexáci snažili udržať nielen v samotných skladbách a v nádhernom obale, ktorý navrhol výtvarný umelec Erik Šille, ale aj v hosťoch pozvaných do nahrávacieho štúdia. Okrem spomínaného Ivana Táslera spieva na albume aj Emma Drobná, Laura Weng, Serenader’s Sisters, Milan Cimfe, Katarína Žúžiová, Tamara Kramar a Vec. S aranžmánmi orchestra pomohol kapele Slávo Solovic, kontrabasom Martin Gašpar, klávesmi Jakub Tvrdík a Tom Lobb, trubkovým sólom elegán Juraj Bartoš, jedným textom prispel Waldemar Švábenský a do piesne Pomaranče z Kuby zapožičal svoju mandolínu Adam Ďurica. O výrazné fotografie v booklete sa postaral dvorný fotograf úspešného seriálu Peaky Blinders, Robert Viglasky. Nový album Hexu vyjde okrem CD nosiča postupne aj na vinyle a limitovanej MC kazete.

Odporúčame