Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

PREMIÉRA: Zuzka Smatanová a jej novinka "Gravitácia"

  • AH

Svieža, tanečná, ktorá nesie tému lásky a vzájomnej „magnetickej“ príťažlivosti dvoch ľudí

Po megaúspešnom singli „Tajomstvo“, ktoré celých 15 týždňov v roku 2023 patrilo medzi 10 najhranejších slovenských piesní, prichádza Zuzana Smatanová s ďalšou novinkou. O jej vzniku hovorí:

„Pesničku, ako je Gravitácia, som chcela napísať už dávno. Sviežu, tanečnú, ktorá nesie tému lásky a vzájomnej „magnetickej“ príťažlivosti dvoch ľudí. Vznikla u mňa doma veľmi rýchlo, nahrala som pracovné demo, a postupne na nej pracovala v štúdiu so šikovnými muzikantami. Na programingu so mnou spolupracoval Laco Rychtárik, basu mi nahrala skvelá Laura Jašková, a klávesy Peter Kunzo. O zvuk nahrávky a mix sa tradične postaral Ivan Jombik, a o master Boris Sodoma. Celkovú produkciu som si robila sama.“

V klipe  si chcela spontánne zatancovať a dostať zo seba eufóriu: "No režisér Jakub Gulyás, ktorý miluje sci-fi, navrhol, aby sme išli do vesmírnej tématiky. Zohnali sme všetko potrebné, navliekla som sa do skafandra kozmonauta, a hrali sme sa. Bolo mi v ňom príšerne teplo, aby sme dokázali vyplniť jeho objem, musela som sa naobliekať do pracovných kabátov – „prešivákov“. Už pri prvých záberoch som sa spotila až tak, že som sa musela ísť domov prezliecť. Natáčali sme na troch lokáciách a zabralo nám to celkovo dva dni.“


O kostýmy sa tradične postaral Zuzanin dlhoročný kamarát a dvorný návrhár – Boris Hanečka, špeciálny make-up a vlasy pripravili ako obvykle Katka Kmecová a Renáta Márová.

Odporúčame