Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Zuzka Smatanová predstavila klip k nádhernej skladbe „KVETENA“

  • AH

Zuzke v týchto dňoch vychádza nový album

30.10 vyšiel nový album Zuzany Smatanovej s názvom „Rozprávač“. Ide o dvojalbum zabalený v luxusnej knižke, ktorá obsahuje jednak siedmy radový album, a jednak výberovku najväčších hitov pri príležitosti Zuzaninho 20.teho výročia pôsobenia na scéne.

„Rozprávač je môj najosobnejší a najintímnejší album. Vznikal zhruba dva a pol roka, a časť z neho aj v období, kedy som bojovala so psychickým vyhorením a liečila sa z hlbokej depresie. Rozprávam v ňom príbeh o prežívaní všetkých tých ťažkých stavov, o tom, ako som si sľúbila, že ten boj vyhrám a že prežijem. Album ale rozhodne nedefinujem ako smutný, alebo depresívny, je naopak plný nádeje a hlbokých emócií, ktoré som jeho prostredníctvom zo seba úplne dostala. Chcela som ním poukázať na krehkosť človeka, a aké dôležité je starať sa o duševné zdravie, a necítiť hanbu ozvať sa a poprosiť o pomoc, pretože depresia je choroba, ktorá sa dá liečiť! Symbolom tohto môjho obdobia sa stal živý krkavec, ktorý mi na obale albumu sedí na hlave.“


Súčasťou nového albumu je aj nádherná skladba „KVETENA“, ku ktorej speváčka predstavila aj videoklip.

Krst nového albumu prebehol netradične - ešte pred jeho vydaním. Lepšiu príležitosť ako koncert k 20.temu výročiu, a spoločnosť exkluzívnych krstných rodičov a milovaných fanúšikov, by sa veru nepodarilo nájsť. Čerešničkou na torte bola prítomnosť živého krkavca, ktorý doplnil krstných rodičov, a pri svojom príchode pódium aj naozaj „pokrstil“: „Rozprávačom svojich príbehov v pesničkách som ale celých dvadsať rokov, preto je súčasťou albumu aj výberovka najväčších hitov celej doterajšej kariéry. Svoje piesne som „zabalila“ do knižky, pretože príbehy do knižky skrátka patria."

A rozprávanie príbehov sa vlastne dialo aj na koncerte Zuzana Smatanová 20 – v piatok 27.10.2023, pred vypredaným bratislavským Stars Auditoriom Zuzana s kapelou 3 hodiny hrala a spievala všetky hity a zásadné piesne ostatných 20.tich rokov, piesne z nového albumu, ale aj väčšinu duet a spoluprác.

Odporúčame