Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Cenu Grammy za najlepšiu skladbu roka získala Billie Eilish

  • AH

Moderátorom 66. ročníka odovzdávania cien Grammy bol opäť komik Trevor Noah.

Hudobné ocenenie Grammy za najlepšiu pieseň roka získala v nedeľu v Los Angeles americká speváčka Billie Eilish so skladbou "What Was I Made For?" známou z filmu Barbie. Rekordnú štvrtú cenu za najlepší album si pripísala speváčka Taylor Swift.

Album Midnights od Taylor Swift získal aj ocenenie za najlepší vokálny popový album. Viac cien Grammy za najlepší album roka ako Taylor Swift nezískal dosiaľ žiadny umelec. Speváčka v priebehu galavečera divákom oznámila, že v apríli vydá nový album s názvom The Tortured Poets Department.

Svoju prvú cenu Grammy získala na ceremónii v Los Angeles americká speváčka Miley Cyrus, so skladbou Flowers si odniesla ocenenie za najlepší sólový popový výkon. Na konci večera sa tešila aj zo zisku druhej ceny za Nahrávku roka. 

Americká speváčka SZA s najviac nomináciami získala cenu za najlepšiu R&B skladbu (Snooze). Billie Eilish pri preberaní ceny za najlepšiu pieseň roka poďakovala režisérke filmu Barbie Grete Gerwigovej za "najlepší film roka". Ocenenie získala aj v kategórii najlepšia pieseň pre film, televíziu alebo iné vizuálne médiá.

POZRI SI VYSTÚPENIA Z GRAMMY

Takto oslávila Miley Cyrus zisk prvého ocenenia:

Ceny GRAMMY tento rok otvorila DUA LIPA

Zdroj: TASR

Odporúčame