Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

PREMIÉRA: Skupina Para, ich nový album a singel „Čas“

  • AH

Vznikol v spolupráci s Matejom Starkovom či Janou Kirschner

Trvalo šesť rokov, kým sa fanúšikovia Pary dočkali ich nového štúdiového albumu. Jeho názov je Pre všetko okolo nás a obsahuje desať skladieb vrátane hitu To okolo nás, Na ceste či aktuálneho singlu Čas. Na nových skladbách spoločne s kapelou pracoval aj staronový člen Matej Starkov a Jana Kirschner, ktorá je s Matúšom Vallom aj spoluproducentkou albumu. Ten kapela pokrstí na dvoch špeciálnych aprílových koncertoch v bratislavskom Stars auditoriu.

„Pesnička Čas vznikla tak, že som Janke púšťal viacero variant refrénu skladby Vilma a ona povedala, že musíme vymyslieť niečo iné, ale že tento jeden má výborný groove a je ideálny na samotnú skladbu. Hneď začala spievať slová „čas beží čas“ a to už bolo len kúsok od toho, aby sa dorobila sloha a ostatné veci a vznikol song Čas,“ opísal zrod skladby Matúš Vallo.

Nový album vznikal niekoľko rokov na rôznych miestach – na chalupe, v nahrávacom štúdiu, skúšobni, či v neskorých nočných hodinách u Matúša Valla v obývačke. Dôležitou súčasťou nového albumu je dlhoročná priateľka skupiny Jana Kirschner.

„Janka je pevnou súčasťou našej Para rodiny a vždy bola medzi prvými, komu sme naše piesne pustili. Tentokrát sme jej nové pesničky nielen púšťali, ale vytvárali sme ich spolu s ňou. Janka je totiž veľmi tvorivá, miluje proces skladania, jednoducho, miluje hudbu celou svojou bytosťou. Veľakrát nám ukázala, ako by sme skladbu mohli spraviť trochu inak a tak u nás doma vznikol akýsi systém našich večerných sessions, ktorý postupne vyústil v nový album,“
prezradil Matúš Vallo.

V poradí ôsmy štúdiový album, ktorý obsahuje okrem iných aj skladbu Jeden deň v Kyjive či pieseň venovanú Matúšovmu synovi - Pre Joniho a všetky deti, plánuje skupina pokrstiť na dvoch špeciálnych koncertoch. Tie sa uskutočnia 4. a 5. apríla o 20:00 v bratislavskom Stars auditoriu. Jeden koncert je už kompletne vypredaný a na druhý zostáva už len pár desiatok lístkov. Vstupenky sú k dispozícii na predpredaj.sk

Odporúčame