Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Adam Pavlovčin zverejnil svoj historicky prvý slovenský klip

  • AH

„Držať sa angličtiny bolo pre mňa niečo ako komfortná zóna.“

Adam Pavlovčin, známy aj ako ADONXS (čítaj Adonys), štartuje ďalšiu etapu svojej hudobnej kariéry – nahral historicky prvú pieseň v rodnej slovenčine s názvom SÁM.

“Držať sa angličtiny bolo pre mňa niečo ako komfortná zóna. Navyše v angličtine sa tvorcovi všeličo odpustí a za všeličo sa dá schovať'. Rodný jazyk je o dosť precíznejší. Ale ja mám rád výzvy a tak som prednedávnom celkom podľahol myšlienke, že chcem skúsiť písať v slovenčine. Najskôr som si povedal, že sa spojím so slovenskými textármi, ale nakoniec som začal písať sám. Po chvíli ma ten tvorivý proces začal náramne baviť a tak počas krátkej doby vzniklo hneď niekoľko slovenských songov. Prvá z nich sa volá SÁM.”

K skladbe už vyšiel aj videoklip…

Unikátny "anti-klip" vznikal v spolupráci s renomovaným režisérom Viktorom Taušom (ktorý tento rok predstaví svoju snímku Amerikánka). „Ide o videoklip, kde vizuál popiera text, hudobný štýl skladby, jej rytmus aj náladu. Klip, ktorý ide doslova proti songu. „Sám“ je takzvaná power balada – melancholická, silná, smutná. Je o individualizme, o stave samoty, ktorý nám môže v istej životnej etape vyhovovať, ale nie vždy v nej dokážeme naplniť svoj potenciál. Človek, keď má po boku niekoho ďalšieho a cíti podporu, môže sa podeliť o ťažké, ale aj šťastné chvíle. Keď ste sólo ako momentálne ja, tak máte síce viac času a priestoru na prácu, ale veľakrát sa tá osamelosť obráti proti vám. Anti-klip je naopak veľmi dynamický, dokonca svojim spôsobom aj tanečný. Našim cieľom bolo natočiť vizuál, ktorý zharmonizuje a odľahčí dramatickosť skladby,“ vysvetľuje ADONXS.

Odporúčame