Pridaj sa k nám počas Fresh týždňa s Fun rádiom. Testujeme účinky novej diéty, ktorú si prispôsobuješ svojmu tempu.
Každý deň od pondelka 30. januára až do nedele 5. februára zverejníme jeden recept z knihy FRESH diet. Vždy to bude večera, aby si mala čas a chuť na prípravu receptov.
Výsledok? Sme naň zvedaví, preto nám píš, ako ti chutilo a ako sa cítiš. Každý deň odmeníme jednu odpoveď knižkou FRESH diet. Nájdeš v nej 55 fresh receptov, aj plagát Rozdelenie potravín podľa Fresh diet.
Každý deň od pondelka 30. januára až do nedele 5. februára zverejníme jeden recept z knihy FRESH diet. Vždy to bude večera, aby si mala čas a chuť na prípravu receptov.
Výsledok? Sme naň zvedaví, preto nám píš, ako ti chutilo a ako sa cítiš. Každý deň odmeníme jednu odpoveď knižkou FRESH diet. Nájdeš v nej 55 fresh receptov, aj plagát Rozdelenie potravín podľa Fresh diet.
Spolu s tebou vyskúša Fresh diet aj naša Didiana, ktorá si bude robiť presné záznamy o priebehu a na záver sa nám ukáže na videu: ešte krajšia a zdravšia :-)
Dnes večeriame Prekladaný patizón
FRESH diet delí potraviny do troch základných skupín podľa ich výživovej hodnoty a ich schopnosti prispievať k redukcii hmotnosti. Toto delenie nie je náhodné. Vychádza z poznatkov o zložení jednotlivých potravín a o biochemických dejoch, ktoré v organizme navodzujú.
V kniheFRESH diet je aj farebný plagát s rozdelením potravín na tieto tri skupiny.
Dnes večeriame Prekladaný patizón

Aktivátory sú potraviny, ktoré diétu podporujú. Ich zloženie a podiel tukov, sacharidov a bielkovín telo aktivujú. Dodávajú mu dostatočné, ale nie nadbytočné množstvo energie, ktorú organizmus dokáže dokonale spotrebovať a neukladá ho vo forme podkožného tuku.
Inhibítory by ste mali počas diéty zo svojho menu vylúčiť. Obsahujú nadbytočné množstvo energie, cukrov alebo tuku. Patria sem aj potraviny, ktorých kalórie sú prázdne a nezasýtia vás (ako napríklad alkohol).
Stabilizátory môžete občas konzumovať, no nezabezpečia redukciu hmotnosti.
V kniheFRESH diet je aj farebný plagát s rozdelením potravín na tieto tri skupiny.
Výbornú „aktivátorovú“ večeru si pripravíš takto:
Prekladaný patizón
- 100 g patizónu
- 1 stredne veľký zemiak
- 1 paradajka
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- malá viazanička kôpra
- 30 g syra s modrou plesňou
- 50 ml pochúťkovej smotany
- 1 vajce
- soľ
Patizón pokrájame na tenké plátky, ošúpaný surový zemiak a sparenú, ošúpanú paradajku na kolieska. Do ohňovzdornej misy vymastenej olejom uložíme vrstvy patizónu, paradajok a zemiakov, posypeme kôprom a nastrúhaným syrom. Zalejeme pochúťkovou smotanou rozmiešanou s vajcom a soľou. Prikryté zapekáme asi 30 minút.