Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slovensko na tanieri

  • Redakcia

V každej časti 150 originálnych receptov, dávno zabudnuté kulinárske poklady, každodenné jedlá i sviatočné pokrmy.

Slovensko na tanieri

Čo by ste povedali na také piešťanské rožky, terchovskú polievku, či zajačiu paštétu. História každej krajiny sa prejavuje aj v jej gastronómii a slovenská kuchyňa je z tohto pohľadu mimoriadne bohatá. Dokazuje to aj nová séria Poklady slovenskej kuchyne, z ktorej vyšli už dva diely: Bratislava s Podunajskom a aktuálne Považie. Čoskoro vyjde aj tretí – Nitra a Tekov.

V každej časti 150 originálnych receptov, dávno zabudnuté kulinárske poklady, každodenné jedlá i sviatočné pokrmy. Poklady slovenskej kuchyne zachytávajú prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Mnohé recepty objavila autorka náhodou v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch.

V časti Považie nechýbajú predjedlá, polievky, omáčky, hlavné jedlá, koláče i sviatočné jedlá. A napokon aj čosi do špajze ako paradajkový džem , ktorý sa varieva v obci Vlčany, alebo domáce pivo, do ktorého stačí dať jačmeň, cukrovú repu, droždie a chmeľ. Výroba piva má u nás dlhú tradíciu, niekto má radšej pivo plzenského typu, iný zas klasické tmavé pivo. Tento recept je na klasické ťažké mútne pivo.

V Pokladoch slovenskej kuchyne si vyberiete z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Pozrite si sériu Poklady slovenskej kuchyne.

CENA: 8,72   


 
Odporúčame