Zamaškrťte si – domáce koláče sú najlepšie
Zbierka najobľúbenejších domácich receptov na rozmanité múčniky nielen na všedný deň, ale aj na slávnostnejšie príležitosti.

Pečenie domácich múčnikov podľa odskúšaných domácich receptov ani v dnešných moderných časoch nie je len výsadou starých mám. Práve naopak – je čoraz obľúbenejšie aj u mladších ročníkov a samozrejme u mužov, ktorí tak môžu urobiť radosť partnerke, deťom, alebo prekvapiť návštevu.
Múčniky podľa osvedčených receptov je zbierka najobľúbenejších domácich receptov na rozmanité múčniky nielen na všedný deň, ale aj na slávnostnejšie príležitosti. Sú mnoho ráz vyskúšané, rokmi osvedčené a možno si ich pripraviť z dostupných surovín. mSú to recepty, ktoré kolujú z rodiny do rodiny, odpisujú sa do „ohmataných“ zošitov a potom sa právom uchovávajú ako rodinné striebro. Všetky pripravila Alena Doležalová a nafotil ich Vladimír Doležal.
Kolieska zo šľahačky, Banánová roláda s pudingovým krémom, Likérové rezy s banánom, Jablková torta so šľahačkou, Ananásová torta, Koňakovo-šľahačkové rezy, či Orechový koláč s tvarohovým krémom. Cítite tú vôňu a ako sa tešia chuťové poháriky, keď na tieto lahôdky už len pomyslíte? Vyskúšajte posledne spomínaný orechový koláč s tvarohovým krémom.
RECEPT:

1 a štvrť hrnčeka hrubej múky zmiešame s polovičkou balíčka prášku do pečiva, trištvrte hrnčekom práškového cukru, pridáme vajíčko a rozpustené, vychladnuté maslo či Heru (80 g). Vypracujeme na cesto, rozotrieme ho na vymastený a vysypaný plech, a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.
Po upečení povrch potrieme tvarohovým krémom, posypeme nasekanými orechmi zmiešanými so škoricovým cukrom a ešte dopekáme asi 10 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.
Tvarohový krém: Premiešame 2 tehličky mäkkého tvarohu, hrnček práškového cukru, vanilkový cukor, jednu kyslú smotanu, žĺtok a asi 4 lyžice kokosu.

1 a štvrť hrnčeka hrubej múky zmiešame s polovičkou balíčka prášku do pečiva, trištvrte hrnčekom práškového cukru, pridáme vajíčko a rozpustené, vychladnuté maslo či Heru (80 g). Vypracujeme na cesto, rozotrieme ho na vymastený a vysypaný plech, a v predhriatej rúre pečieme 20 minút.
Po upečení povrch potrieme tvarohovým krémom, posypeme nasekanými orechmi zmiešanými so škoricovým cukrom a ešte dopekáme asi 10 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.
Tvarohový krém: Premiešame 2 tehličky mäkkého tvarohu, hrnček práškového cukru, vanilkový cukor, jednu kyslú smotanu, žĺtok a asi 4 lyžice kokosu.
Odporúčame